Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojni sajam

Kotromanović u Splitu: Kupujemo 16 helikoptera i borbeni zrakoplov!

ASDA
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
22.04.2015.
u 14:14

Na Međunarodnom sajmu vojne industrije u Splitu, pod pokroviteljstvom Vlade i u organizaciji tvrtke TNT Production Inc iz SAD-a, sudjeluje 119 tvrtki

Ministar obrane Ante Kotromanović na otvaranju'' Jadranske vojne i  zrakoplovne izložbe i konferencije – ASDA" u Spaladium areni u Splitu, najavio je kupnju 16 helikoptera iz SAD-a.

– Također ćemo ići na nabavku borbenog zrakoplova. Na Povjerenstvu za obranu izrazili smo političku volju zadržavanja borbenog zrakoplovstva, do konca godine imat ćemo studiju – najavio je Kotromanović i rekao da će struka odlučiti kakav avion ćemo kupiti.

Na Međunarodnom sajmu vojne industrije u Splitu, pod pokroviteljstvom Vlade i u organizaciji tvrtke TNT Production Inc iz SAD-a, sudjeluje 119 tvrtkia na svečanosti otvaranja nazočila su izaslanstva iz 24 zemlje svijeta.

Otvarajući izložbu Kotromanović je istaknuo važnost što se ona treći put održava u Hrvatskoj. Rekao je kako je hrvatska vojna industrija svjetski standard i iznio podatak o porastu izvoza od 25 % u odnosu na prošlu godinu. 

– Vjerujem da je tome uvelike pridonijela naša nacionalna politika prema području obrane, ali i proaktivan doprinos i potencijal hrvatske industrije vojnog naoružanja i opreme koja je u usponu i koja se može ravnopravno i konkurentno natjecati na zahtjevnom svjetskom tržištu – istaknuo je Kotromanović. Dodao je kako je uspjeh hrvatskih vojnih proizvoda tim veći što je ostvaren u uvjetima financijske krize i ograničenih resursa.

– Suradnja s obrambenom industrijom učinila je naše oružane snage nikada jačima i sposobnijima za izvršenje njihovih zadataka – poručio je Kotromanović i dodao kako se ulaganje u razvoj obrambenih snaga ne smije gledati isključivo kao trošak, već i kao pretpostavku razvoja.

– Ulaganje u obranu, ulaganje je u sigurnost, a upravo je sigurnost glavna pretpostavka razvoja - poručio je Kotromanović.

Na svečanosti otvaranja sajma bio je načelnik GS OS RH general Drago Lovrić, ministrica obrane BiH Marina Pendeš, ministar obrane Slovačke Martin Glavan i ministar obrane Kosova Haki Demolli

>> 'Do 2017. HVU će biti najmoderniji kampus na jugoistoku Europe' 

>> RH potpisala Plan bilateralne obrambene suradnje s Kosovom

Komentara 54

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:25 22.04.2015.

Kada treba kupovati helikoptere, pamtne mobitele, vozni park....uvijek se nađu novci, ali kad treba dati onda je opljačkana država, u krizi smo....

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
14:27 22.04.2015.

Nebi ovom povjerio da mi kravu pričuva.

BO
borac2525
14:36 22.04.2015.

16 helikoptera donira SAD, i ta vjest je u medijima objavljena vec prije 2 mjeseca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije