Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojni mimohod

Ante Gotovina: Samo Oružane snage mogu izvesti nešto tako veličanstveno

Ante Gotovina
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
04.08.2015.
u 21:18

- Oluja je bila početak mira. Ona je riješila problem okupiranog teritorija, ona je porazila silu agresije - kazao je Gotovina.

General Ante Gotovina rekao je za HRT da je mimohod prošao "super". - Danas diljem Hrvatske naše Oružane snage obilježavaju 20. obljetnicu Dana domovinske zahvalnosti. Samo Oružane snage mogu izvesti nešto tako dostojanstveno i veličanstveno kako su to izvele naše Oružane snage - kazao je Gotovina i dodao da slavimo "20 godina mira i sigurnosti" te da se o tome moramo brinuti i sutra.

- Naše Oružane snage su jedan od najvažnijih stupova nacionalne sigurnosti i čuvar tradicije - kazao je Gotovina te još jednom ponovio da obilježavamo 20 godina mira.

"Oluja je bila početak mira"

- Prisjetimo se. Raspadom onog sistema i države srpska inteligencija imala je plan stvaranja Velike Srbije na štetu drugih naroda. Taj plan je postao politički projekt. Uz sve ostale metode uporabili su i oružanu silu da bi ostvarili svoje ciljeve - rekao je Gotovina i zaključio da je to rezultiralo višegodišnjim ratom i svim tragedijama koje rat nosi sa sobom.

- Oluja je bila početak mira. Ona je riješila problem okupiranog teritorija, ona je porazila silu agresije. U svom nastavku je i stvorila uvjete za mirovni Daytonski sporazum i dalje je stvorila uvjete za mirnu reintegraciju Podunavlja - objasnio je Gotovina.

Na pitanje kako se osjeća na današnji dan i kako se osjećao prije 20 godina na današnji dan. - Prije 20 godina bio sam vojnik i zapovjednik i imao sam odgovornost. Danas sam slobodan čovjek, civil, bavim se drugim poslovima. Zapravo sam veteran tih istih Oružanih snaga koje smo vidjeli danas. Osjećam se sretan vidjeti ovo što sam vidio danas - kazao je Gotovina.

"Gazimo i za Gotovinu i Markača i njihovih 7 godina u zatvoru"

Ministar obrane Ante Kotromanović u reakciji na tu izjavu za HRT je kazao da se slaže  sa Gotovinom. - Danas smo rekli nešto, danas gazimo i za Gotovinu i Markača i njihovih 7 godina u zatvoru - rekao je Kotromanović. Ministar je i poručio Zagrepčanima da mu je žao što su ih "danima maltretirali".

- Vidjeli smo da su to vrijedni ljudi, koji su spremni napraviti sve zadaće koje se postave pred njih - kazao je o vojnicima ministar.

>>Paradom tenkova završio spektakularni mimohod u Zagrebu

>>Milanović: Hrvatska je porazila jednu zločinačku politiku

>>15 najdomljivijih fotografija s vojnog mimohoda

>>Karamarko na Facebooku objavio fotografiju iz ratnih dana

Komentara 45

SI
Sittingbull
21:24 04.08.2015.

Sve čestitke za veličanstveni vojni mimohod. Sada se vidi da su bili u pravu svi oni koji su ga podržavali.

Avatar Luring
Luring
22:16 04.08.2015.

Hvala ti Generale!

GR
grabice
22:06 04.08.2015.

Pardon i ne samo od Gotovine.Toliko mudrih i pametnih ljudi imamo svih političkih opredjeljenja a mi se kačimo uvijek na neke kretene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije