Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlagalište otpada

Anka Mrak Taritaš: U ovom trenutku nema uvjeta za izdavanje dozvole za Resnik

Anka Mrak Taritaš
Patrik Macek/PIXSELL
22.08.2014.
u 13:44

Ministrica je progovorila i o mogućim kaznama Hrvatskoj od strane EU

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš prokomentirala je i medijske natpise o mogućim kaznama Hrvatskoj radi toga što, kako se navodi, energetska učinkovitost nije uklopljena u hrvatsko zakonodavstvo.

- Sve što je trebalo biti učinjeno je i učinjeno tako da je Hrvatska jedna od tri države u EZ koja su radi toga pohvaljene. Što se tiče kazne od 25.000 eura dnevno koje će Slovenija plaćati ona se odnosi na to što Sloveniji nije donijela potrebni zakon. Jedna je obveza donijeti zakone i propise koje treba provoditi, a druga je kontrola svega toga, rekla je Mrak Taritaš. Na novinarski upit u svezi odbijanja Grada Zagreba da im se izda lokacijska dozvola za odlagalište Resnik ministrica je rekla da je zahtjev poslan krajem prošle godine, da je bio preuranjen te da Grad Zagreb donije precizirao način zbrinjavanja smeća.

- Bez toga se ne može izdati lokacijska dozvola. Strpljivo smo čekali i nakon osam mjeseci donijeli odluku o odbijanju zahtjeva. U ovom trenutku nema uvjeta za izdavanje lokacijske dozvole za odlagalište Resnik, a kada dokumentacija i sve ostalo bude u redu nema razloga da se dozvola ne izda za dan ili dva, rekla je Mrak Taritaš.

>>Zagreb ne može graditi spalionicu otpada u Resniku. Država ne da dozvolu

>>Završena rasprava o otpadu, ima 20-ak primjedbi

Komentara 3

IS
istri
15:15 22.08.2014.

dokumentaciju i sve ostalo kao sto kazes sigurno je kriva radnicka klasa sto die dugo u nedogled. radnicka klasa je kriva sto vam dozvoljava taj kilavi rad.

IS
istri
15:19 22.08.2014.

onih koji griju stolice ima 2 puta vise no sto je potrebno. potrbno je jednostavniti procedure za Dokumente i vise raditi.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:49 22.08.2014.

Baš se pitam s čime je ova napunila torbu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije