Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTIGLI DOGOVOR

Mrak Taritaš: Mogu otkriti - SDP-u idu jedan zamjenik gradonačelnika i predsjednik Skupštine

Anka Mrak Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.03.2017.
u 18:54

"Tražili su SDP-ovci mali timeout. Može do dogovora i ne doći. Sve je prihvatljivo"

Kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš rekla je da je dogovoreno da jedan od zamjenika gradonačelnika bude iz SDP-a, a jedan nestranački, te da je predsjednik Skupštine iz SDP-a.

Mrak Taritaš rekla je da su dogovori u završnoj fazi te da su kolege iz SDP-a tražili produljenje roka.

- Dogovoreno je kako upravljati gradom. Nijedno ime još nije bilo. Ako želimo promjenu moramo omogućiti da resorima upravljaju najkompetentniji ljudi. Mogu otkriti - dogovoreno je da jedan od zamjenika bude iz SDP-a, jedan nestranački i da je predsjednik Skupštine iz SDP-a - rekla je Mrak Taritaš za N1.

Kada će doći do konačnog sporazuma?

- Treba pričekati. Tražili su SDP-ovci mali timeout. Može do dogovora i ne doći. Sve je prihvatljivo. Opcija je i odvojeno i zajedno i s podrškom i bez podrške. Treba napraviti dobar posao. Treba gradom upravljati na drugačiji način - rekla je Mrak Taritaš.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas je izjavio da bi se idući tjedan trebalo znati hoće li njegova stranka podržati HNS-ovu kandidatkinju. Bernardić je potvrdio i da zagrebački SDP predlaže smanjenje prireza u Zagrebu s 18 na 16 posto.

- To je izvedivo, Zagreb ima sasvim dovoljno novca. Umjesto da se novac troši bezrazložno za nekakve projekte koji nemaju nikakav utjecaj na život građana, želimo da Zagrepčanima ostane nešto malo više novca u džepu jer plaćaju najskuplje režije i prirez - rekao je predsjednik SDP-a.

>> 'Očekujem da će se situacija oko podrške Anki Mrak Taritaš raspetljati idući tjedan'

>> 'Prgomet je najopasniji za Bandića i Esih, ali ne i za Mrak Taritaš'

Komentara 77

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:04 18.03.2017.

Ipak je trgovanje foteljama prioritet politike hns-a i njihovih 1% podrške. ja tebi, ti meni, i tako godinama. do prije 7 dana drugačije su pričali javnosti

ZA
zakrapina
19:34 18.03.2017.

HNS/SDP gubitnici nemaju šanse u Zagrebu. HNS samostalno ne prelazi prag, a sdp bez hns-a nema ni 18 potpore, zato moraju ići zajedno s još 5 satelita da se ne osramote. Bernardić okuplja široku kolaliciju, udovoljava malim strankama na štetuu sdp-a. SDP nema budućnosti.

KL
Klarahrv
19:00 18.03.2017.

Mislim da je to "račun bez krčmara". To su samo puste želje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije