Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjetila županjsku Posavinu

Anka Mrak Taritaš: Gunjanski kraj je najveće gradilište u Europi

anka mrak taritaš
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
01.10.2014.
u 16:01

– U ovom trenutku u županjskoj Posavini 1530 objekata se gradi ili je u nekoj fazi obnove, a u Gunji za završeno 160-170 kuća – rekla je

Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš posjetila je Gunju, Rajevo Selo i Račinovce da bi se uvjerila kako napreduju radovi na izgradnji i obnovi kuća stradalih u svibanjskoj poplavi.

– U ovom trenutku u županjskoj Posavini se 1530 objekata gradi ili je u nekoj fazi obnove, a u Gunji za završeno 160-170 kuća i isto toliko u drugim mjestima koja je zadesila poplava. Oko dvije trećine su kuće 1. i 2. kategorije pa ljudi sami obnavljaju svoje domove, a 480 objekata gradi ili obnavlja država. Postoji niz problema, ali o njima neću govoriti jer ih rješavamo u hodu. Valja reći da ovih 1530 kuća su u postupku jer su "čisti" papiri, ali je ostao i drugi krug gdje će se rješavati i ostali slučajevi, a poslije toga ide pokućstvo i ostalo. Također završavamo 18 javnih zgrada i s pravom možemo reći da je ovdje, prema površini i broju objekata, najveće gradilište u Europi jer nemate nigdje 1500 kuća u izgradnji ili nekoj fazi obnove. Do Nove godine sve kuće koje imaju uvjete stavit ćemo u neki status, ali valja reći kako ima i problema. Imamo slučaj 17 osoba prijavljenih na jednoj adresi, a vlasnik nema pojma o tome ili da čovjek ima 2-3 nekretnine i traži obnovu druge ili treće nekretnine na što nema pravo – rekla je ministrica Mrak Taritaš razgledajući završene kuće braće Zorana i Miće Tadića i Ivice Sirvića. Ministrica se uvjerila kako napreduju radovi na obnovi ambulante u Gunji za koju je obećala da će biti završena do 15. listopada.

– Zadovoljna sam radovima i u odličnom je stanju, ali važna je i kvaliteta gradnje. Škola je morala biti gotova za početak školske godine, ali s ambulantom ne moramo žuriti, no, radovi moraju biti kvalitetno izvedeni – rekla je ministrica Anka Mrak Taritaš.

>> Čačić oštetio HNS, ali nije ojačao reformiste

Komentara 7

IS
istri
16:34 01.10.2014.

bilo je malo mira bez ovog lika . ako volite svoje citatelje molim vas maknitega.HVALA.

MX
MXLCLGTG
17:01 01.10.2014.

Salis se ti Anka

Avatar tajar
tajar
16:20 01.10.2014.

Mrak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije