Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za medije

Anja Šovagović Despot, Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović kandidati za NO HRT-a

HRT
Foto: Robert Anic/PIXSELL
01.07.2015.
u 15:38

Ta mjesta prazna su gotovo četiri mjeseca zbog čega Nadzorni odbor toliko već ne radi, a očekuje se da će u petak Sabor potvrditi ova imenovanja.

Odbor za medije jednoglasno je Saboru predložio da na četiri prazna mjesta u Nadzornom odboru HRT-a izabere Anju Šovagović Despot, Katarinu Bakiju, Miroslava Grgića i Šenola Selimovića.

Ta mjesta prazna su gotovo četiri mjeseca zbog čega Nadzorni odbor toliko već ne radi, a očekuje se da će u petak Sabor potvrditi ova imenovanja. Anja Šovagović Despot prijedlog je HDZ-a, dok su preostalo troje kandidati koje je predložila vladajuća većina. Anja Šovagović Despot poznata je glumica i stalna članica dramskog ansambla kazališta Gavella, a od 2003. do 2011. bila je članica Programskog vijeća HRT-a.

Katarina Bakija od 2011. radi kao poslovni konzultant vezano uz restrukturiranja i organizaciju poslovanja tvrtki. Miroslav Grgić nekoć je bio Radiju 101 i drugim medijima, a danas je vlasnik agencije za poslovanje Grgić & Co. Šenol Selimović je do 2013. bio zaposlen u Slobodnoj Dalmaciji kao komentator, a od 2007. do 2015. uređivao je i vodio talk show na zadarskoj televiziji Vox.

>> Glavak: Već tri mjeseca nije imenovan Nadzorni odbor HRT-a

Komentara 1

BA
bakulušić
17:13 01.07.2015.

HRT je sustav izvan sustava tako da Nadzorni odbor postoji samo zbog zadovoljenja forme. Dakle, radili ili ne radili, ništa se bitno ne mijenja. Partizanski filmovi idu dalje. Najbolje rješenje je - raspust. Grci su barem nešto dobro napravili. Da nisu raspustili javnu televiziju, već davno bi bankrotirali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije