Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ I SDP?

Plenković: Velika koalicija niti je moguća, niti potrebna

plenki
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
30.06.2016.
u 13:33

Naglasio je da je HDZ otvoren za druge koalicijske dogovore za izvanredne parlamentarne izbore

HDZ-ov europarlamentarac i kandidat za predsjednika stranke Andrej Plenković izjavio je danas u Splitu da "velika koalicija" HDZ-a i SDP-a u ovom trenutku niti je moguća, niti je potrebna.

U razgovoru s novinarima na marginama konferencije Europske pučke stranke (EPP) na temu "Mediteran – Geopolitika i europske integracije, izazovi i prigode", Plenković je na pitanje je li moguća koalicija HDZ-a i SDP-a odgovorio: "Ne. U ovom trenutku nije ni potrebna."

Naglasio je da je HDZ otvoren za druge koalicijske dogovore za izvanredne parlamentarne izbore.

– U kontaktu sam s brojnim kolegama iz drugih stranaka, otvoren sam za koalicijske dogovore, smatram da skupine koje je odredilo predsjedništvo HDZ-a, a to su iskusni kolege koje vode te razgovore, u ovom trenutku rade dobar posao – rekao je kandidat za predsjednika HDZ-a.

Te će koalicije, dodao je Plenković, na vrijeme biti dogovorene kako bi javnost i politički partneri znali stav HDZ-a,  – A moj je stav jasan – prije svega svjetonazorska podudarnost, a nakon toga programski zajednički ciljevi – istaknuo je.

Govoreći o predstojećim izborima za predsjednika stranke, rekao je da se svi članovi HDZ-a mogu kandidirati.

– To je odluka svakog pojedinca koji smatra da svojim znanjem, iskustvom i radom može pridonijeti HDZ-u u trenutačnoj situaciji – rekao je.

Skup europskih pučana u Splitu dobar i za HDZ kao najjaču hrvatsku stranku

Konferencije Europske pučke stranke u Splitu na temu "Mediteran –  Geopolitika i europske integracije, izazovi i prigode",  Plenković vidi kao priliku "ne samo za revitalizaciju HDZ-a kao najsnažnije hrvatske stranke nego i za borbu za odgovorni politički i vjerodostojni mainstream".

– Jer, ovaj trend populizma koji, vidimo, dovodi i na neposrednim izjašnjavanjima građanima na referendumima do ovakvih rezultata ... loš je za europski projekt i u konačnici ima i negativne gospodarske i financijske implikacije", ocijenio je europarlamentarac Plenković, navodeći kao primjere Brexit te nizozemsko odbacivanje sporazuma o pridruživanju Ukrajine Europskoj uniji.

Komentara 37

TO
Torcidas
14:15 30.06.2016.

S organizacijom koja je ubijala Hrvate po svijetu samo zbog toga jer su htjeli slobodu ici skupa na izbore bilo bi ravno samoubojstvu.

TO
Torcidas
14:14 30.06.2016.

U rujnu partija ce dobiti dvije presude, na izborima ce biti pometeni a nakon presude u Minchenu bit ce proglasena tetorističkom organizacijom i biti brisana iz registra.

AN
Antepoglavnik
14:31 30.06.2016.

Odgovor. Delnice22.... Zločinačkoj terorističkoj u rujnu bit ce dva puta presuđeno, prvo od Hrvata na izborima bit ce pometeni a nakon toga u Minhenu. Nakon ove druge presude zločinačka teroristička briše se iz registra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije