Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'revitalizacija HDZ-a'

Plenković: U poslovanju stranke vodit ćemo se s ova tri načela

Andrej Plenković u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
13.07.2016.
u 16:54

Na molbu novinara da komentira to što će DIP od HDZ-a tražiti novo izvješće o financiranju stranke, Plenković je ponovio da će o financiranju stranke i općenito o njezinu poslovanju odgovarati nakon unutarstranačkih izbora.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković rekao je u Karlovcu da je poljuljana vjerodostojnost HDZ-a rezultat situacije u kojoj se stranka našla nakon niza pogrešnih procjena, ali vjeruje da HDZ kao središnja politička snaga može pridonijeti i političkoj i većoj pravnoj stabilnosti Hrvatske ta da će on iskoristiti priliku za revitalizaciju stranke.

 "Krećem s čistim, novim, praznim papirom koji želim ispisati za HDZ, zajedno s našim partnerima, te iskoristiti priliku za svojevrsnu revitalizaciju stranke s jasnim programom i mjerama koje će se poslije pratiti prema ispunjavanju", rekao je Plenković, ističući da u to ulazi s čvrstom potporom europskih pučana  jer zna da s njima stranka dijeli iste vrijednosti.

Izrazio je uvjerenje da HDZ može pridonijeti i političkoj i većoj pravnoj stabilnosti Hrvatske, kvalitetnom gospodarskom okviru za njezin rast i razvoj, uz poštovanje bitnih kršćanskih načela solidarnosti i socijalne uključenosti i brige za najranjivije u društvu, što je dio stranačke filozofije. Na molbu novinara da komentira to što će DIP od HDZ-a tražiti novo izvješće o financiranju stranke, Plenković je ponovio da će o financiranju stranke i općenito o njezinu poslovanju odgovarati nakon unutarstranačkih izbora.

 "U poslovanju stranke vodit ćemo se s tri načela, da sve što radimo bude zakonito, da se odluke donose transparentno i da o svemu Predsjedništvo bude upoznato, kako s prihodima tako i s rashodima. Odgovorno ćemo birati od koga ćemo i na koji način uzimati kredit i pozajmice i sve što radimo učinit ćemo dostupnim hrvatskoj javnosti", rekao je Plenković. Na pitanje je li proučio prošlo izvješće HDZ-a DIP-u, odgovorio je potvrdno, dodajući da ono sadržava činjenice o onome što se dosad događalo, da je to "već iskomunicirano prema hrvatskoj javnosti" te kako očekuje da će i druge stranke pružiti jednak stupanj transparentnosti.

Vidjeli ste jučer, rekao je Plenković, da na upite novinara nema pretjerane volje da se sve predoči javnosti i očito je da moramo uvoditi nove standarde kao članica EU i voditi računa da oni koji biraju stranke imaju pravo znati kako se stranke financiraju. Na upit može li voditi stranku iz Bruxellesa, Plenković je odgovorio kako u ovom trenutku može jer je u Europskom parlamentu stanka te da stranci želi pridonijeti svojim punim angažmanom kroz parlamentarne izbore, a nakon toga donosit će odluke propisane zakonom.

Zamoljen da komentira vijest da će bivši predsjednik Republike Stipe Mesić biti na SDP-ovoj listi za prvu izbornu jedinicu, Plenković je rekao da je povratak Stipe Mesića u politiku njegova odluka te da je to pitanje za SDP, a on će voditi računa da kandidati HDZ-a budu najkvalitetniji, da budu stručni, dokazano dosljedni, zdravi spoj mladosti i iskustva i da imaju ugled među biračima i na lokalnoj i na nacionalnoj razini, da bi mogli provoditi i artikulirati HDZ-ov put i program.

Izjavu za medije Plenković je počeo podsjećajući da je u Hrvatski sabor i u Europski parlament bio izabran upravo u 7. izbornoj jedinici te da prema Karlovcu i Karlovačkoj županiji osjeća solidarnost i pripadnost. Župan Ivan Vučić novinarima je predstavio Plenkovića riječima: "Naš kandidat za premijera." Istaknuo je kako vjeruje da će birači prepoznati njegove kvalitete i "dati svoj glas za njega i njegovu ekipu". Plenković i župan izjave za novinare dali su uoči svečane sjednice karlovačkoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada i 437. obljetnice osnutka.

>> Brkić prvi u drugoj, a Hasanbegović u šestoj jedinici? Deveta izborna ne želi 'dotepence'!

Komentara 13

DR
DRX
20:14 13.07.2016.

Good luck with that

DU
Deleted user
18:51 13.07.2016.

Plenkoviću moraš pod hitno zatražiti pomoć od europskih pučana da naprave pritisak na svoje privrednike kako bi ovi završili sa otvorenom medijskom podrškom ekipi iz koalicije "slucajna država".....gadljivo je kako navijaju, nemas jos puno vremena, ali uz ozbiljnu kampanju.....za mjesecc dana ih mozes debelo iznenaditi...

SI
Sittingbull
10:36 14.07.2016.

Sjašite više sa tekstovima o Plenkoviću. Svaki dan nekoliko članaka, što je previše - previše je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije