Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjedništvo HDZ-a

Andrej Plenković: Hasanbegoviću je bilo ponuđeno mjesto u Odboru za kulturu i znanost. On je to odbio

Andrej Plenković
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.10.2016.
u 17:30

Teme na Predsjedništvu su bile pripreme za saborski Klub, izvješće o Europskom vijeću i pripreme za Vladu

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se vrlo kratko javnosti nakon sjednice Predsjedništva stranke. Teme na Predsjedništvu su bile pripreme za saborski Klub, izvješće o Europskom vijeću i pripreme za Vladu.

– Donijeli smo odluke. Niz je kolega, svi su kompetentni – rekao je Plenković. Na pitanje o bivšem ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću i njegovoj poziciji, Plenković je rekao:

– Njemu je bilo ponuđeno mjesto predsjednika sabosrkog Odbora za kulturu i znanost. On je to odbio. Meni je žao. To je njegova odluka – rekao je Plenković. Na pitanje novinara o razlozima odbijanja, kratko je odgovorio da to pitaju Hasanbegovića.

Kovač na čelu saborskog Odbora za vanjsku politiku

Bivši ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač bit će na čelu saborskog Odbora za vanjsku politiku, a Jasen Mesić će voditi Odbor za informiranje, informatizaciju i medije.

Dodao je da nisu razgovarali o državnim tajnicima na Predsjedništvu.

Plenković je podsjetio da HDZ  ima 14 predsjednika saborskih odbora te nekoliko predsjednika izaslanstava.

 Upitan o hodogramu vezanom uz formiranje novog ministarstva, odgovorio je da će Ministarstvo uprave predložiti modifikaciju potrebnih zakona. - Napravili smo temeljitu analizu. Uoči dobivanja povjerenja u Hrvatskom saboru temeljito sam proučio izviješće koje je ostavila vlada premijera Tihomira Oreškovića gdje je jedan od ključnih prioriteta bio upravljanje državnom imovinom,  gdje su uočeni brojni nedostaci, ali i učinci tako neadekvatnog upravljanja njome, ne samo u zadnjih desetak mjeseci ili zadnjih nekoliko godina, već općenito - poručio je.

Istaknuo je kako čvršće i koherentnije upravljanje državnom imovinom može pridonijeti rješavanju problema s neiskorištenim državnim vlasništvom i njegovim stavljanjem u funkciju, kako bi to bilo korisno za državni proračun, ali i za odnose između središnje državne vlasti, županija i općina.

 Plenković je, upitan hoće li na čelu tog ministarstva biti Goran Marić, odgovorio: - Postoji velika vjerojatnost -.

Plenković: Nema slučaja

– Pripreme za saborski Klub, izvješće o Europskom vijeću i pripreme za Vladu – kazao je Plenković novinarima što će biti teme sjednice stranačkog Predsjedništva.

Na novinarski upit kako komentira "slučaj Gorana Marića", kratko je odgovorio: – Nema slučaja.

>> Plenković dovodi asistente, Šterc ostaje na fakultetu

Komentara 157

NA
Nadalinaaa
17:26 25.10.2016.

Slučaj se zove "Hrvatska Vlada nakon prijevare birača"

OB
obivankenobi
17:17 25.10.2016.

Naravno da nema slucaja Maric. Ali tu su slucaj dalic i slucaj oguljen?!!

PS
ps25
17:49 25.10.2016.

Zasto bi isao sa konja na magarca? Nes ti ponude!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije