Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRAKSA

Plenković sutra zastupnicima podnosi izvješće sa sastanka Europskog vijeća

Andrej Plenković na današnjem sastanku s ministrima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
25.10.2016.
u 16:21

Stier: Želimo maksimalno koristiti mogućnosti koje daje Zakon o suradnji Vlade sa Saborom po pitanju europskih posla

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sutra ujutro će na saborskoj sjednici zastupnike izvijestiti o zaključcima Europskog vijeća na kojem je sudjelovao prošli tjedan. To je nova praksa, kako nam je najavio predsjednik Sabora Božo Petrov, koja će se i dalje redovito provoditi.  

- Sutra će predsjednik Vlade na poziv predsjednika Sabora doći u sabornicu, obrazložiti zaključke s Europskog vijeća tako da i sa strane Vlade postoji intencija da se sada češće dolazi u Hrvatski sabor i da se građanima pošalje poruka što je ono što se danas stvarno događa u izvršnoj vlasti – najavio je Petrov.  

Nakon posljednjih izmjena Poslovnika Sabora za vrijeme Vlade Zorana Milanovića uvedena je obveza da premijer jednom godišnje izvještava zastupnike o europskim sastancima na kojima je sudjelovao, no ova Vlada želi, kako je najavio potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier, želi intenzivirati suradnju sa saborskim zastupnicima.  

- Želimo maksimalno koristiti mogućnosti koje daje Zakon o suradnji Vlade sa Saborom po pitanju europskih posla, jedno intenziviranje naše komunikacije sa saborskim zastupnicima, mislim da je to jedna od ključnih stvari koje želimo s našim parlamentom ostvariti – najavio je Stier.  

Potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković kaže da je to jedna nova praksa jer je predsjednik Vlade dosad samo jedan put godišnje izvještavao Sabor o svojim europskim aktivnostima.  

- To bi trebala biti praksa, dakle, više informacija i zastupnicima, ali i hrvatskim građanima o tome koje su to važne teme o kojima se razgovaralo na razini EU – naglasio je Jandroković.

>> Vlada treba već ovaj tjedan odlučiti ide li Hrvatska u poreznu reformu od 2017.

Komentara 1

TA
tajgan
17:04 25.10.2016.

Zvijezda ljevičarska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije