Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opći sabor HDZ-a

Plenković: Stranka ne može biti talac političke sudbine bilo kojeg člana. Bilaver: Trebaš se ispričati Karamarku!

HDZ
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
28.05.2016.
u 18:21

Naglasio je da stranačku lojalnost treba čuvati, ali i da cijeli slučaj treba do kraja rasvijetliti u okviru nadležnih tijela

Zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković poručio je danas, sa Općeg sabora HDZ-a, da stranka ne može biti talac političke sudbine bilo kojeg svog člana.

"Ne želim ulaziti u meritum slučaja o kojem govorimo u posljednje vrijeme, ali treba otvoreno reći da su aktualna politička kriza u Vladi i predstojeće glasovanje u Saboru o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade, predsjedniku HDZ-a, loš signal i za Vladu i za stranku", izjavio je Plenković u raspravi na Saboru. Naglasio je da stranačku lojalnost treba čuvati, ali i da cijeli slučaj treba do kraja rasvijetliti u okviru nadležnih tijela. Opetuje ranije izjave da su stabilnost Vlade i stranke "najvažniji", da ambicije svakog pojedinca moraju biti u drugom planu.

"Od modernih političara očekuju se najviši standardi transparentnosti, odgovornosti i integriteta, što je preduvjet za kredibilno političko djelovanje", kaže zastupnik. Na stranci je, ističe, da analizira političke konotacije trenutne situacije.

"Smatram da stranka ne može biti talac političke sudbine bilo kojeg svog člana", ističe Plenković i upozorava da bi okolnosti, koje bi makar u tragovima, mogle podsjećati na događaje sa HDZ-om od prije par godina, sigurno bile štetne i reflektirale se na buduće izbore.

Stranačkim kolegama pozornost skreće i na širu sliku koja se događa u Europi, a to je "kriza političkog mainstreama". Vidite što se događa u Austriji, Grčkoj....pa i u Njemačkoj, naglasio je. Podsjetio je i da se na svim izborima odražanim u zadnje tri godine pojavila neka treća općina koja je privukla velik broj birača. Vodimo računa o stvaranju potencijalnih aletrenativnih opcija na desnom centru, rekao je kolegama.

Plenkovićeva kritika nije 'sjela' Frenkiju Bilaveru, HDZ-ovcu iz SAD-a. - Učinilo mi se da umjesto Plenkovića govori Božo Petrov. Dragi moj prijatelju, samo s HDZ-om naprijed. Trebaš se ispričati Karamarku, to je izravan udar na predsjednika od tebe - poručio je Bilaver Plenkoviću. Dodao je i kako je uvjeren da napad na HDZ ne dolazi iz SDP-a već iz HDZ-a.

- HDZ će braniti svakog svog predsjednika pa i Karamarka. - 70 posto problema po novinama i naručenim tekstovima plasirali su pojedini izdajnici i povratnici u našu stranku. Ne rade nam to SDP-ovci, oni se ne bi usudili. Hvala ti Milijane što nisi nasjeo na te 'kurvine sinove', izbaci ih iz stranke ponovo - kazao je Bilaver.

Pljesak je zaradio i Josip Lešina koji je zatražio od šefa stranke da "jasno odbaci sve štakore koji grizu sa strana i pijavice koje sišu krv HDZ-a". 

Komentara 240

KG
kg
19:03 28.05.2016.

Zašto se Plenković nije kandidirao onda za predsjednika stranke? Lako je udarati nekoga koga svi udaraju. Komadina je recimo, u SDP-u šutio dok ne prođu izbori i kada se stranka ustabilila išao na unutarstranačke izbore.

MA
mashek
18:32 28.05.2016.

Svako nastojanje Karamarka da se održi na sadašnjoj poziciji prvog podpredsjednika vlade dovodi ga u još težu situaciju. Ako mu bude izglasano nepovjerenje u Saboru izgubit će mjesto u vladi a time će mu oslabiti pozicija i unutar stranke. Naravnoo s tim računaju i kandidati koji će ga naslijediti jer će njihov položaj biti to jaći što Karamarkov bude slabiji.

DU
Deleted user
18:36 28.05.2016.

judi..skockajte se i pocnite razmisljati glavon onom gori..svi predsjednici ili sefovi..drzava..stranaka..pa do cucna savjeta..odraz su stanara sa svim svojim..manama i vrlinama..i to je cila prica..u hr..su svi nesto.."zamracili ili zalagali"..i nema tog pravednika..koji bi moga reci..ja cu prvi baciti kamen..i ova ..medijska..kampanja..je odraz balkanstine..ona nije odraz..izbacivanja..kukolja iz zita..nego za cilj ima mutiti vodu..dok se raki govnjari u njoj ne pojave..i sve ode u baruf..to je jedini razlog..tih hr mali huskaci od medija..i livi i desni..oni su zlo..i znam..kako te rake govnjare..zaustaviti..uvatit ih sakom i s njima o pod..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije