Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HDZ-a

Andrej Plenković: Smanjujemo PDV za 1 posto već iduće godine

andrej plenković
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
29.07.2016.
u 19:56

– Mogu otkriti da već iduće godine smanjujemo stopu PDV-a za jedan posto – kazao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u intervjuu televiziji N1 najavio je da će HDZ smanjiti PDV već sljedeće godine, ako dođe na vlast. 

– Mogu otkriti da već iduće godine smanjujemo stopu PDV-a za jedan posto, a do kraja mandata cilj nam je da PDV bude 23 posto – kazao je Plenković i najavio smanjenje i poreza na dobit. 

– Porez na dobit smanjujemo na stopu od 18 posto, a za male poduzetnike i obrtnike bit će još znatno niža. Razmatramo i kako smanjiti porez na plaće – kazao je Plenković.

Gostujući u RTL-u Danas Plenković je kazao da je spreman na sučeljavanje sa predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.  - Mi smo bili kolege u ministarstvu vanjskih poslova početkom 1990-ih i nakon toga se povremeno susreli. U ovom trenutku smo u različitim ulogama, lideri glavnih političkih stranaka - kazao je o Milanoviću Plenković.  -  Idem kao lider HDZ-a u pobjedu na ovim izborima. Mislim da smo pripremili kvalitetan program, da ću imati odlične ljude. Evo i ankete pokazuju da smo u zadnja 3 tjedna skočili za 31 posto pa vidim da je dosta nervoze i zabrinutosti na strani SDP-a, bit će još - kazao je Plenković. 

Naglasio je da će program HDZ biti koncentriran na gospodarske teme. - U prvoj godini mandata smanjili bi opću stopu PDV-a s 25 na 24 posto, a do kraja mandata na 23. Išli bi i za smanjenjem poreza na dobit s 20 na 18, za mikro, male i srednje poduzetnike, za poljoprivrednike i obrtnike na 12 posto. Naši stručnjaci rade na različitim opcijama koji se odnose na porez na dohodak od povećanja neoporezivog dijela plaće pa do varijacije trenutnih stopa - kazao je Plenković.  

>>Veselim se debati o programu. Ja sam tu, a HDZ nek pošalje predstavnika

>>Tolušić: Cijenim ministra Dobrovića kao i ostale ministre u Vladi. Nema sukoba i nema problema

Komentara 136

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
19:25 29.07.2016.

Ovo je iznimno podla strategija udaraca ispod pojasa. Kukavni Zoran na aparatima!

KA
karlodrago
19:21 29.07.2016.

Nije bitno smanjiti PDV ,već je bitno sigurna vlada koja će uvesti reda i rada u državi a to može samo HDZ na čelu sa Plenkovićem.

AR
aristip
19:30 29.07.2016.

Obećavati je lako ali provesti nešto je sasvim druga priča. Pa vi niste sposobni niti smijeniti onog pomoćnika ministra gospodarstva koji je prethodno bio direktor u PPD-u a imenovan je poslije one "pozajmice PPD-a HDZ-u i Brkiću". Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije