Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon sutra na Vladi

Plenković prozvao SDP zbog Agrokora: Svima bi trebalo biti u interesu smirivanje situacije

Plenković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
30.03.2017.
u 15:16

Plenković je rekao da Vlada sustavno želi riješiti problem i ponovio da se priprema zakon (Lex Agrokor, nap au.) koji će sutra poslijepodne biti na sjednici Vlade.

Premijer Andrej Plenković danas je na Malti nakon kongresa Europske pučke stranke komentirao zbivanja u Agrokoru, pozvao je sve da se situacija "dedramatizira" i da se "lopta spusti na zemlju".

Plenković je rekao da mu je teško razmatrati o oprečnim izjavama predstavnika ruske banke koji su govorili o falsificiranim izvješćima Agrokora, a naknadno samo o nepravilnostima, što je tu točno, a što nije, te apelira na smirivanje situacije dok se detaljno ne pokaže što su prave činjenice. 

Marić je odličan ministar

Plenković je rekao da Vlada sustavno želi riješiti problem i ponovio da se priprema zakon (Lex Agrokor, nap au.) koji će sutra poslijepodne biti na sjednici Vlade. Kada je riječ o ministru financija Zdravku Mariću i njegovoj eventualnoj odgovornosti u poslovnim izvješćima Agrokora, budući da je bio dio menadžmenta te kompanije, Plenković je rekao da Marić nije pisao financijska izvješća. 

- Kao što je i sam ministar Marić rekao, on dok je radio u Agrokoru nije sudjelovao u izradi financijskih izvještaja, ministar Marić je odličan ministar, što je potvrdio u više navrata, i pri izradi državnog proračuna kao i pri izradi porezne reforme - rekao je Plenković.

Oporba pjeva svoju pjesmu

Na pitanje da oporba, odnosno SDP, zaziva istragu DORH-a, USKOK-a i Porezne uprave, nakon informacija o lažiranim financijskim izvještajima Agrokora, Plenković je rekao da oporba "pjeva svoju pjesmu" te i od njih zatražio političku odgovornost i smirivanje situacije.  - Ne vidim koju korist mogu imati od prikupljanja političkih poena ovakvim izjavama. Svima bi nam trebalo biti u interesu smirivanje situacije i sustavno rješavanje problema - rekao je Plenković. 

Premijer je potvrdio da je razgovarao s mađarskim premijerom Orbanom o Ini te ponovio da Hrvatska želi otkupiti MOL-ove dionice u toj naftnoj kompaniji, a MOL ih je spreman prodati. Na pitanje novinara hoće li biti kadrovskih promjena u Upravi Ine, na sutrašnjoj sjednici Vlade, Plenković je odgovorio da će o kadrovskim pitanjima još razgovarati. 

>>VTP banka: Nije bilo falsificiranja. Marić: Nisam bio odgovoran za sastavljanje izvještaja

>>Drama u finišu: ruski pritisak na Todorića

Komentara 58

Avatar Ruda00
Ruda00
15:59 30.03.2017.

Pitanje kradezeovcima. Da li još netko od vas vjeruje ovoj vladi, pogotovo Mariću i svilenome.

LA
larala
15:39 30.03.2017.

plenkovicu, zašto su firme privatizirane za kunu ako ih država i dalje mora spašavati na teret poreznih obaveznika? dokle ce narod placati dugove vas politicara i vaših podobnika?

ZL
Zlatko1947
15:35 30.03.2017.

Ako gamisli Plenki sanirati to može samo iz svoga džepa. Ne našeg. Ali mi je drago kada ga vidim sa tim namještenim osmijehom da uživa da je predsjednik Vlade i da ga se o svemu pita. I pazi. Na sve ima odgovore . U rukavu! Neće biti opet dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije