Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U BIH

Plenković okončao posjet Sarajevu, 'Napretku' obećao potporu za Hrvate u svim dijelovima BiH

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.10.2016.
u 16:46

Premijer Plenković je prije odlaska iz Sarajeva s članovima vladinog izaslanstva prošetao starim dijelom grada obišavši pri tom katedralu Srca Isusova i Begovu džamiju

Sastankom s članovima vodstva Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" hrvatski premijer Andrej Plenković danas popodne okončao je svoj prvi službeni posjet Sarajevu u toj ulozi, a mini-turneju po Bosni i Hercegovini nastavio je odlaskom u Kiseljak te potom u Mostar.  

Predsjednik "Napretka" monsinjor Franjo Topić kazao je novinarima nakon tog sastanka kako je od hrvatskog premijera zatražio veću potporu Hrvatske za Bosnu i Hercegovinu i to kao cjelinu.  

"Tražili smo potporu i za njen sjever i za njen središnji dio i za jug. On je obećao, i to je vrlo važno, da će se voditi računa o svim Hrvatima u BiH", kazao je Topić.  

Plenković je, prema Topićevim riječima, obećao veću potporu radu "Napretka". Podsjetio je kako je politika ovog društva usmjerena na to da Hrvata u BiH bude što više i to na cijelom njezinu teritoriju.

"Cilj nam je da što bolje živimo ali i da bolje živimo s drugima i da povezujemo i Hrvatsku", kazao je Topić podsjećajući na činjenicu da i u Hrvatskoj ovo društvo ima svojih šesnaest podružnica.  

Premijer Plenković je prije odlaska iz Sarajeva s članovima vladinog izaslanstva prošetao starim dijelom grada obišavši pri tom katedralu Srca Isusova i Begovu džamiju. Učinili su to u društvu predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, ministra vanjske trgovine Mirka Šarovića te prometa i komunikacija Ismira Juske.

>> Plenković: Došlo je vrijeme za suočavanje s prošlošću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije