Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Središnjici

Dio HDZ-ovaca za kandidata želi Zdravka Marića, on neće u utrku

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
01.02.2017.
u 23:39

Izvori iz HDZ-a kažu da je i Plenković na sastanku navodno rekao da je šteta trošiti ministre na lokalne izbore.

Ni nakon četverosatnog sastanka u središnjici HDZ-a, zagrebački HDZ nema poznatog kandidata za gradonačelnika iako se nagađa o ministru financija Zdravku Mariću

Premda je šef HDZ-a Andrej Plenković odgovarajući na pitanja novinara rekao da je  Marić ministar u Vladi koji je ostvario odličan rezultata u petoj izbornoj jedinici te da mu je zadovoljstvo s njim surađivati, izvori bliski ministru Mariću kažu da on nije promijenio svoj stav - a to je da u utrku za gradonačelnika neće ići. 

Šteta trošiti ministre na lokalnim izborima

Izvori iz HDZ-a, koji su sudjelovali na sastanku, kažu da je i Plenković, kada je netko od šefova područnih organizacija predložio Zdravka Marića za kandidata, rekao da je šteta trošiti ministre na lokalnim izborima. Zdravko Marić već ima jedno neugodno iskustvo kad se ljetos dao nagovoriti da bude kandidat za mandatara Tomislavu Karamarku kada je bivši šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade rušio vlastitu Vladu HDZ-a i Mosta i bezuspješno pokušao presložiti saborsku većinu. Tako da se šanse za Marićevu kandidaturu čine minimalnima, premda je on jedan od petero kandidata čiji je rejting HDZ testirao u anketi prije božićnih blagdana. Tada su u anketi testirani i Drago Prgomet, Andrija Mikulić, Željko Reiner te Zlatko Hasanbegović.

Problem HDZ-a je što nitko od tih kandidata ne želi u izbornu utrku, pa zato HDZ toliko dugo i oteže s izborom igrača za Zagreb. Danas su pojedini izvori u HDZ-u, osim Marića, kao moguće kandidate spominjali i Reinera te Prgometa, premda su potonjeg i prije neki dan nagovarali na kandidaturu, ali je on to odbio jer je njegov uvjet jesenas bio da preuzme i gradski HDZ, ali u tome mu nije udovoljeno.   Iako je zahtjev za sastankom s Plenkovićem zatražilo deset od 17 šefova područnih organizacija zagrebačkog HDZ-a, što su neki interpretirali kao pokušaj rušenja Andrije Mikulića šefa gradskog HDZ-a, on nije smijenjen niti će se raspuštati gradska organizacija. 

Riječ je o Andrijinim miševima"

Gradski HDZ, u konzultacijama s vrhom stranke, o kandidatu za gradonačelnika Zagreba odlučit će za 15 do 20 dana. Dio zagrebačkih HDZ-ovaca na sastanku je konstatirao da Andrija Mikulić ne može dobiti izbore za gradonačelnika, otvoreno su ga kritizirali i iznijeli sve zamjerke koje imaju na račun njegova šefovanja gradskim HDZ-om. Mikulić je navodno rekao da svakoga može pogledati u oči. Na sastanku sa zagrebačkim HDZ-ovcima bili su osim Plenkovića i glavni tajnik Gordan JandrokovIć te zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji je svojevremeno postavio Mikulića za šefa zagrebačkog HDZ-a. Jedan izvor iz vodstva gradskog HDZ-a komentirao je da mu je žao svakoga tko bude nagovoren na kandidaturu za Zagreb. Taj izvor smatra da Mikulić u konačnici neće biti kandidat.

- Riječ je o Andrijinim miševima koje je ulovila nervoza jer vide da se bliži njegov kraj, pa se ovom akcijom rušenja žele što prije ukrcati u novu lađu – slikovit je bio taj izvor kada je riječ o zahtjevu dijela zagrebačkih HDZ-ovaca za sastanak s Plenkovićem.

>>Plenković potvrdio: Podnijeli smo tužbu za poništenje arbitraže s MOL-om

>>Istražili smo: Evo koliko političari daju strankama

Komentara 11

ST
stefj
08:25 02.02.2017.

HDZ nema pravog kandidata za Zagreb. Niti je to Marić, niti Hasanbegović, a najmanje Mikulić. I Marić i Hasanbegović bi bili ludi da krenu u utrku, Mikulić je svjestan da bi poslije morao dati ostavku, a Prgomet ne želi testirati biračko tijelo... Teško je protiv Bandića, kupio je puno glasova korupcijom (zapošljavanjem i davanjem poslova na natječajima), puno ih je kupio besplatnim priključkom za vodu, besplatnim fasadama, a dio je možda kupio reklamom...

PA
pajopatak
06:17 02.02.2017.

Tko je izvor gospođi Šego - izvjesni Milijan Brkić aka Vaso ?

DU
Deleted user
00:36 02.02.2017.

Čim prije se riješe triptiha Vaso-Andrija-Milan (Bandić) bolje za njih, a pogotovo za nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije