Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBACIO SPEKULACIJE

Plenković: Nema nikakvog prekida, pregovori HDZ-a i Mosta se normalno odvijaju

Andrej Plenković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
30.09.2016.
u 11:28

Plenković nije decidirano odgovorio na novinarski upit je li točna informacija da se čelniku Mosta Boži Petrovu nudi mjesto predsjednika Sabora, rekavši kako se "ništa ne nudi", već se razgovara o mnogim pitanjima

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković opovrgnuo je danas medijske spekulacije da su prekinuti pregovori između HDZ-a i Mosta, istaknuvši kako se oni normalno odvijaju sukladno dogovorenom hodogramu.

– Nema nikakvog prekida pregovora. Oni se normalno odvijaju sukladno dogovorenom hodogramu – kazao je Plenković novinarima uoči početka 8. konferencije "Dan velikih planova", upitan jesu li točne informacije, koje je u četvrtak objavilo više medija, da su prekinuti pregovori s Mostom. Dodao je kako postoje kontakti s Mostom na stručnoj razini te za ponedjeljak najavio nastavak formalnih razgovora između dviju stranaka. 

Inače, medijsku informaciju da su članovi Mostova pregovaračkog tima iznenada prekinuli pregovore oko formiranje saborske većine i vlade s HDZ-om oštro su u četvrtak demantirali i iz Mosta, ocijenivši je neistinitom, netočnom i zlonamjernom.

"U pregovorima s Mostom ništa se ne nudi, nego se razgovara"

Plenković nije decidirano odgovorio na novinarski upit je li točna informacija da se čelniku Mosta Boži Petrovu nudi mjesto predsjednika Sabora, rekavši kako se "ništa ne nudi", već se razgovara o mnogim pitanjima, pa tako i o ustroju Vlade i podjeli dužnosničkih pozicija u Saboru. Ponovno je opovrgnuo tvrdnje da HDZ pregovara s HNS-om i HSS-om.

Vezano uz izjavu potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca da u javnim poduzećima poput HEP-a, Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda trebaju biti i pripadnici nacionalnih manjina, poručio je kako HDZ želi da u sadašnjoj političkoj situaciji, kada glasovi zastupnika nacionalnih manjina nisu u situaciji da arbitriraju tko će biti na vlasti, stvori političku kulturu i praksu da vlade, prije nego stupe na dužnost, s manjinama dogovore hodogram važnih pitanja zaštite prava nacionalnih manjina, kako bi se u društvu kreiralo tolerantno ozračje.

Prirodnim smatra da u 2016. manjinski zastupnici podupiru rad Vlade, a vlada omogući realizaciju njihovih prava i programa.     

"Junckeru sam kazao da oko "švicarca" ima na umu interese Hrvatske i njenih poreznih obveznika"

Predsjednik HDZ-a kazao je i kako je u četvrtak u Bruxellesu razgovarao s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom. Pritom je istaknuo da je Hrvatska, po pitanju zakona o konverziji kredita u švicarskim francima, sada u fazi korespondencije između EK i Vlade RH. 

– DORH, ministarstva financija i vanjskih i europskih poslova vode vrlo detaljnu i analitičnu komunikaciju. Samo sam u razgovoru s Junckerom kazao da vodi računa o tom osjetljivom dosjeu i ima na umu interese i hrvatskih poreznih obveznika i države, a u kontekstu zakona koji je velikom većinom donesen u Hrvatskom saboru – kazao je Plenković.

>> 'Manje je bitno tko će biti ministar, ali Most bi trebao zadržati resor Ministarstva gospodarstva'

Komentara 21

TO
Torcidas
11:53 30.09.2016.

Mediji širs laži, uzalud vam trud svirači.

MI
milan ivan
12:37 30.09.2016.

Prošle subote na Sveučilištu je promovirano 150 novih doktora znanosti. Velika brojka za malu zemlju kakva je Hrvatska. Od te brojke preko 80 doktoranata su sa Filozofskog fakulteta. Sa elektrotehnike tri, građevine dva, strojarstva pet. Šokantno. Komentari u publici nisu se mogli prikriti pa je žamor postao neprihvatljivo glasan za tu priliku. To je ono što nam je ostavila Molanović-Jovanović vlast. Sveučilište u Zagrebu,svijesno, usmjerilo je silne novce prema Filozofskom fakultetu koji je bastion antihrvatstva, komunističke i jugoslavenske misli. Zbog toga Dekan treba dobiti otkaz zajedno sa Rektorom a ne radi toga što kod sviranja himne RH nitko od dekana ili rektor ne drži ruku na srcu. Nakon 25 godina države Hrvatske i šest izbornih ciklusa na Sveučilištu niti jedan dekan, prodekan ili sam rektor Boras nemaju svijesti da bi trebali kod sviranja himne držati ruku na srcu. To su nam ostavile sve vlade RH nakon 1991 godine. Znam da neki ruku na srcu pripisuju HDZ-ovoj opciji, što je krivo i neprihvatljivo, ali od njih trideset "uglednika" na pozornici neprihvatljivio je i to da niti jedan ne drži ruku na srcu. Još žalosnije bilo je vidjeti kako Rektor i Dekan pokušavaju dati ruku mladoj muslimanki koja je promovirana u doktora znanosti a ona dostojanstveno , mirno, stoji pred njima i čeka da se njemu osvijesti da se ona po svo svjetonazoru i uvjerenju ne rukuje sa muškarcem. Spasila ga je zvonjava telefona i kopanje po kaputu za vrijeme promocije pa je nekima možda ostalo neprimjećeno kako mlada muslimanka brani osobni integritet i integritet sustav kome pripada. Zato je general Glasnović rekao potpunu istinu o Filozofskom fakultetu na grubi način kako je i primjereno sustavu iz koga je on došao. Ali sustavu koji ima časti.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
11:46 30.09.2016.

Prica se ponavlja, umjesto s mostom mozete i odmah u veliku koaliciju, umjesto Orepica vratiti Ostojica umjesto Sprlje Orsata Miljenića, za gospodarastvo vrdoljaka... Jedina razlika je da bi most ostao bez fotelja koje i najmanje zasluzuju, oni su samo dodatnii trošak, niš koristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije