Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predao 35.000 potpisa

Plenković: HDZ se mora financirati transparentno, tražit ću političku odgovornost tadašnjeg vodstva

Andrej Plenković
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/15
06.07.2016.
u 11:32

HDZ će biti stranka desnog centra, narodnjačka stranka temeljena na demokršćanskoj baštini i humanističkim načelima, rekao je Plenković

Andrej Plenković rekao da je danas za svoju kandidaturu za čelnika HDZ-a predao više od 35.000 potpisa članova HDZ-a diljem Hrvatske.

– Izbori koji će se održati 17. srpnja bitni su za jačanje legitimiteta novog predsjednika i u stranci, ali jednako tako i prema van, kako bih s punom potporom birača i članova HDZ-a mogao voditi stranku u nove izbore – rekao je Plenković.

Također, osvrnuo se i na aktualnu aferu oko milijunske pozajmice PPD-a HDZ-u. 

– HDZ se mora financirati transparentno, tražit ću političku odgovornost tadašnjeg vodstva – poručio je Plenković.

Najavio je predstavljanje svog programa u petak u 11 sati te rekao da će do izbora obići sve županije, razgovarati sa svim članovima i predstaviti program.

– Nadam se da ćemo svi zajedno imati energije i snage u izazovima koji su pred nama. Idem u njih vrlo angažirano, entuzijastično, pun energije – rekao je Plenković.

Rekao je da bi volio da ima još kandidata, ali da je to odgovornost svakog člana te da on na to ne može utjecati. 

Plenković je, govoreći o eventualnoj koaliciji, rekao da je u predkampanji koncentriran prije svega na HDZ

– Kada dobijem naslov da mogu s njima razgovarati s punim legitimitetom, tada ću ih saslušati i donosit ćemo odluke je li za HDZ dobro da idemo ili samostalno ili u različitom obliku predizbornih koalicija. Tu odluku ću donijeti kad budem detaljno razgovarao sa svim koalicijskim partnerima – rekao je Plenković.

Plenkovićev slogan je "Središnja snaga razvoja Hrvatske". Rekao je da je HDZ stožerna i ključna stranka koja ima ljude, program i kvalitetu da bude središnja snaga i u budućnosti.

– HDZ će biti stranka desnog centra, narodnjačka stranka temeljena na demokršćanskoj baštini i humanističkim načelima – rekao je Plenković, dodajući da će njegovati pomirbenu politiku Franje Tuđmana.

Plenković je istaknuo svoju namjeru za kandidiranje u lipnju, još prije nego što je Tomislav Karamarko odstupio s mjesta predsjednika HDZ-a.

Kako Plenković ne bi bio jedini kandidat, kandidaturu je najavio Aleksandar Makovec iz Čakovca, iako je sam priznao da vjerojatno neće prikupiti dovoljno potpisa.

>> Dužnosnici HDZ-a trebali bi se birati po načelu jedan član, jedan glas. To jača legitimitet

>> SDP-u porastao rejting, HDZ-u još u padu, oporavak Mosta

Komentara 116

ZO
zoom
11:41 06.07.2016.

koga god HDZ izabere, porazit će vožda zoku na novim izborima, to je jedino bitno

KU
kupatilo
11:44 06.07.2016.

Vecernjega lista snage komunista ukinut za vijeka jer im nema lijeka.

Avatar Pravi Slovenac na kvadrat
Pravi Slovenac na kvadrat
11:43 06.07.2016.

ma svejedno tko, samo nikad više crveno zlo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije