Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dar oružanim snagama

Amerikanci donirali novih 20 oklopnjaka Hrvatskoj

Primopredaja MRAP vozila
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
22.07.2014.
u 15:23

Riječ je o vozilima MRAP Ambulance koja su namijenjena medicinskoj evakuaciji i odgovarajući su opremljena

Na De Franceshijevom gatu riječke iskrcan je u ponedjeljak drugi kontingent od 20 MRAP ( Mine Resistant Ambush Protected Vehicle) vozila koje je vlada SAD-a donirala Republici Hrvatskoj.

Riječ je o vozilima MRAP Ambulance koja su namijenjena medicinskoj evakuaciji i odgovarajući su opremljena.

Iz Rijeke će sva vozila željeznicom biti otpremljena u Remontni zavod u Zagrebu gdje će biti obavljen servis i bojanje, a nakon toga će ih preuzeti Oružane postrojbe RH i rasporediti u postrojbe. Do sada je Republika Hrvatska preuzela 50 od ukupno doniranih 212 vozila tipa MRAP.

Vlada SAD donirala je 162 borbena terenska vozila, 20 sanitetskih vozila te 30 vozila tipa MRAP MaxPro koja su prva stigla u Hrvatsku u travnju ove godine. Donirana vozila bit će raspoređena u postrojbe Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu i u Bojnu za specijalna djelovanja.

>>Premijer Milanović: Ovo je velika ušteda. Dobili smo vrhunsku robu

Komentara 19

DU
Deleted user
15:52 22.07.2014.

Ljudi, nije to dobro. Svaka čast Amerikancima i njihovoj donaciji, ali zbog nje domaći su štakori ostali bez provizije. A apetiti su im svakog dana sve veći.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
16:15 22.07.2014.

Konačno dobra vijest za našu vojsku, trebamo zahvaliti Amerikancima! Hrvatska je prva zemlja koja je dobila ova oklopna vozila!

CR
crofish
17:16 22.07.2014.

212 vozila, za svakog našeg vojnika po jedno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije