Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz knjige mirele holy

'Amer' prognozirao Kolindinu pobjedu i pad HDZ-ove Vlade

21.04.2012., Zagreb -  Globalnoj akciji ciscenja divljih odlagalista smeca u Zagrebackom naselju Retkovec danas su se pridruzili premijer Zoran Milanovic i ministri Mirando Mrsic, Orsat Miljenic i Mirela Holy, nacelnik Glavnog stozera Drago Lovric, te gra
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
20.02.2017.
u 19:15

Političari u Sabor dolaze s tragom "bijelog" na nosu, a nemušto se opravdavaju da je to od krafne koju su netom smazali...

Poroke politike, licemjerje, skandale, požudu za novcem, prijetnje, beskičmenjaštvo... sve je to Mirela Holy ukoričila u svojoj knjizi “Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju” koja izlazi krajem veljače ili početkom ožujka. Holy je knjigu zamislila kao edukativni uradak (iako je knjiga pisana ironično i zafrkantski) kojim će na neki način upoznati ljude sa svim licima i naličjima politike. Holy piše pod ključem, a u nekim je primjerima i novinarima, koji izbliza prate političku scenu, teško dokučiti o kome je riječ. Knjigu Mirele Holy Večernji je list najavio početkom tjedna, a sada donosimo zanimljive ulomke iz poglavlja “Nepoznato i poznato – mali prljavi tračevi o kojima se šuška, koka i ševa – politički fenomeni iz ptičjeg svijeta” te iz poglavlja “Vrata neba i pakla – pravi gospodari”.

Dileri grizu nokte

... KOKA – omiljena hrvatska rekreativna politička ptica pjevica.

Šire se glasine da je često viđena i u medijskim krugovima. I onog lijevog i onog desnog predznaka. Bez diskriminacije. U zemlji u kojoj većina main-stream političkih stranaka i njihovih prvaka i istaknutih dužnosnika u šoku i nevjerici odbija i pomisao na razmatranje argumenata o legalizaciji i liberalizaciji konoplje, kako one industrijske tako i one indijske, postoji nevjerojatno veliki broj onih kojima je koka (kokain za one koji još uvijek nisu shvatili, nadam se da nema mnogo takvih) omiljena rekreacija. Toliko omiljena da na sjednice saborskih tijela dolaze s tragom “bijeloga” na nosu. Pa se kolegicama i kolegama nemušto opravdavaju da im je ostao trag šećera u prahu od krafne koju su netom smazali. Toliko omiljena da budu hospitalizirani jer im se od omiljenog udisanja “čarobnog praha” doslovno raspadne pregrada nosa. Pa se nadugačko i naširoko u medijima danima raspreda o izmišljenim dijagnozama, tzv. devijacijama septuma nosa, dok političarevi dileri do krvi grizu nokte u strahu da će ”nestaško” krepati na bolničkom stolu. Zanimljivo je to koliko je velikim dečkima u politici koka srcu prirasla. Zanimljivo je i to kako je tim istim velikim dečkima marica odurno politički, ali ne samo politički odbojna... Vjerojatno ti veliki dečki (s dokazano malim pišom) misle da je koka droga za dečke, a marica supstancija za ”tetke” i plačljive curice. Smrdi li i vama političko licemjerje kod takvog načina razmišljanja? Na daleko i široko? Meni smrdi. Ko neodržavana septička jama. A zašto taj prezir prema marici i ta strast prema koki? Zato što oni moraju biti haj. S maricom nisu haj. S maricom su kul. S maricom nisu nepobjedivi Jupiteri i Zmajevi. Samo koka od prosječnog Jupitera i od prosječnog Zmaja stvori nepobjedivog Jupitera i nepobjedivog Zmaja. Upravo zato i koka jest omiljenija rekreacija gotovo svakog hrvatskog političkog zmaja i jupitera. Ne vjerujete? Hajde, obratite malo pozornost na to koliko često “sumnjivi” jupiter ili zmaj trči u WC tijekom sastanka ili dosadne večere. Vrati li se nakon toga u pomalo egzaltiranom stanju? Vrati li se? Onda, vjerujte, nije trčao u WC iscijediti guštera ili napudrati nos... U stvari jest otišao napudrati nos. Ali iznutra. I to ne puderom.

...

Najveća svjetska sila ima vrlo učinkovitu diplomatsku službu koja vrlo uspješno detektira u koga se u političkom krajobrazu isplati uložiti nešto sredstava, malko ga indoktrinirati i pretvoriti u dugoročnog, što otvorenog, što skrivenog lobista te iste sile. (...) taj je lobističko-edukacijski program ponuđen u VII. mandatu jednom perspektivnom političaru koji ga je prihvatio i odradio. Na samom kraju programa, nakon napornog dana punog edukacije, indoktrinacije (...) sudionici programa sjeli su tako u opuštenom raspoloženju na pićence u društvu jednog političkog savjetnika iz prekobarske administracije.

Čini se da lik nije bio običan ćato. Bio je to kraj 2013., početak 2014. godine. Krvna politička slika Kroejše bila je sljedeća: SDP na nikad nižem anketnom rejtingu u ne znam koliko vremena, Ivo Josipović najpopularniji političar u državi. Neupitan, reklo bi se. I krenuo za pićencem razgovor o tome kakva je politička budućnost Hrvatske prema mišljenju sudionika programa. Svi domaći (političari/političarke iz RH) dali svoje prognoze, a Amer se mudro smješkao i ništa nije govorio. Sudionike je zaintrigiralo njegovo mudro držanje pa krenuli navaljivati na njega da im kaže kakve su njegove procjene. Kada se napokon otkravio i otkrio karte, mnogi sudionici programa umrli su od smijeha jer su im se njegove prognoze učinile ko totalni bullshit. Elem, savjetnik je prognozirao sljedeće: 1. Na predsjedničkim izborima 2014.– 2015. pobijedit će Kolinda Grabar- Kitarović koja se u to vrijeme nije ni spominjala kao moguća kandidatkinja. 2. Na parlamentarnim izborima 2015. tijesno će pobijediti lijeva koalicija i novi stari premijer bit će Zoran Milanović. To će biti vrlo nestabilna Vlada, pa će Hrvatska imati prijevremene izbore nakon godine dana mandata te Vlade. Kao što rekoh, svi su se nakon tih riječi zabrinuli za američku administraciju jer su pomislili da je s takvim političkim savjetnicima i njihovim prognozama diplomacija te velesile u ozbiljnoj krizi. No, ta ih je storija tako razgalila da su, čim su se vratili u Kroejšu, krenuli diseminirati tu poruku i to pod rubrikom “Vjerovali ili ne”.

KaraMOL-u curi ko po loju

Priznajem, reakcije onih koji su čuli tu priču, pa i moja, bile su prilično slične reakcijama ekipe koja je sudjelovala u programu. Prve sumnje javile su se kada su mediji nekoliko mjeseci nakon toga počeli vrtjeti ime Kolinde Grabar-Kitarović kao moguće kandidatkinje HDZ-a (...). Te su se sumnje još produbile kada je Kolinda Grabar-Kitarović potvrđena kao HDZ-ova kandidatkinja. Upitnici su se vrtjeli oko glave kada je u drugom krugu, za dlaku, ali ipak, pobijedila (...) dr. sc. Ivu Josipovića. Kada se saznalo da je SDP za medijskog savjetnika angažirao Alexa Brauna, javio se crv sumnje da bi nepopularna Kukuriku vlada ipak nakon parlamentarnih izbora mogla ostati u političkom sedlu. (...) malo je falilo, jako malo, rekla bih, da SDP sukladno prognozama s kraja 2013., početka 2014. godine ostane u političkom sedlu i 2016. godine. Zašto se to nije dogodilo i zašto je MOST dva dana nakon dogovora s koalicijom Hrvatska raste napravio kopernikanski zaokret, možda nikada nećemo saznati. Iako SDP nije ostao na vlasti, obistinila se prognoza o kratkotrajnosti Vlade (...). A nije bez Vraga (ali je bez Vražice) ni to što su KaraMOL dokumenti krenuli curiti ko po loju ili ko po dobro podmazanoj traci kada se ”nanjušilo” da se na energetsko bojište ovog dijela Balkana uz pomoć PiPijeve (onog desnog PiPija) asistencije pokušava ugnijezditi ruski kapital. Elem, ako se dovoljno dugo motate političkim krajobrazima onda shvatite da (...) je jako mnogo toga programirano. Tijekovi novca najbolji su kompas budućih političkih trendova...

>>Mirela Holy: Pričalo se da SDP plaća račune iz Tača jer bi Zoran Vladin novac brzo potrošio

 

Komentara 3

SU
suton9
23:18 20.02.2017.

Prvo je lagano pogodio, drugo je totalno falio, za ponuđeno, jako loših 50%, da sam nekim slučajem ja sa svojim predviđanjima završio u vašim novinama, rezultat za ponuđena predviđanja, sigurno bi bila 100%, a za bonus bi vam dao predviđanjee za naredne izbore predsjednika, ukoliko se ne promijeni izborni sustav, sigurna pobjeda aktualne Predsjednice K. G. Kitarović. Pitajte ubuduće mene i biti će te sigurno na 100%-tnom učinku. Unaprijed zahvaljujem na pozivu, koji će "podići" Vas ali i moju malenkost.

DU
Deleted user
07:00 21.02.2017.

U redu govori o velikim dečkima sa malom pišom, ali nisam nista čuo o malim curicama sa velikom pišom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije