Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šuma adica

Alkari i alkarski konji stigli u Vukovar

alkari
25.04.2017.
u 19:27

Za 26 plemenitih životinja osigurane su pokretne staje smještene ispod cerade šatora.

Od ovoga tjedna park šuma Adica, kod Vukovara, privremeni je dom više od 20 alkarskih konja koji će 6. svibnja u Vukovaru trčati Svečanu Sinjsku alku.

Za 26 plemenitih životinja osigurane su pokretne staje smještene ispod cerade šatora. Tu su i dovoljne količine hrane, vode, a što im je najvažnije tu su i alkari koji ih jašu i osobe koje i inače vode brigu o njima.

Nekoliko alkara danas su, zajedno sa svojim konjima, po prvi put danas trčali stazom u Županijskoj ulici gdje će se trčati alka. Između tribina koje primaju preko 5.000 gledatelja postavljena je staza napravljena od zemlje i pijeska koja se nabija valjcima.

Staza bi prema planovima morala biti gotova do 29. travnja kada započinju svakodnevni treninzi koji će se moći i pratiti s tribina. Sve do tada konji će svoje uobičajene šetnje i istrčavanja imati u Adici.

Komentara 4

Avatar sindarela
sindarela
04:57 26.04.2017.

Mogla bi se i Vlada do godine preselit u Vukovar možda Vukovarcima onda bude bolje

BU
Bulaba
20:33 25.04.2017.

Tako je i Miro Bulj počeo, bio je alkarski momak i skupljao konjska govna po Sinju, a vidite ga sad, tri fakulteta, pet diploma, dva doktorata, osam katedri, tri Nobelove nagrade, sve zna, u sve se kuži.

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
11:04 26.04.2017.

O dobri naš Hrvatski Bože velika Ti hvala i slava što si svom najvjernijem narodu dao toliko vjerodomoljubnih igara, da ovaj zaigran ni ne misli na kruh iz kartona solidarnosti (koji mu je ustegnut u Konzumovim trgovinama). U svakom slučaju ostalo je dvonošcima toplo varivo iz Caritasovih kazana i delicije koje su za njih odložili vjerodomoljubni slavodobitnici u kontejnerima solidarnosti. Nadam se da će Vukovarska alka postati tradicija, ne samo u Vukovaru već i na svim ostalim bojišnicama, gdje su vjerodomoljubi postigli veličanstvene pobjede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije