Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OCIJENIO HRVATSKE POLITIČARE

Alex Braun konačno otkrio kakva je bila njegova suradnja sa Zoranom Milanovićem

Rovinj: Marketinški stručnjak Alex Braun održao predavanje na Danima komunikacija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/10
30.03.2017.
u 22:18

"Mislim da mi nitko neće proturječiti ako kažem da su u to vrijeme radili neke dosta dobre stvari koje su rezultirale uspjehom, ali su bili očajni u načinu prezentiranja tih stvari u javnosti"

Poznati američki strateg za konzalting Alex Braun bio je danas u Rovinju u središtu pozornosti na otvorenju festivala namijenjenog tržišnim komunikacijama - Dana komunikacija posebno odgovarajući na pitanje o suradnji sa Zoranom Milanovićem u zadnjoj izbornoj kampanji.

Alex Braun, čiji su klijenti bili negdašnji britanski premijer Tony Blair, Hillary Clinton te nekolicina drugih predsjednika vlada i država diljem svijeta, koji je domaćoj javnosti najpoznatiji po suradnji sa SDP-om, tijekom panel-diskusije odgovarao je na pitanja sudionika skupa. Posebice je privukao pozornost odgovarajući na pitanja o Zoranu Milanoviću, je li on slušao njegove savjete u posljednjoj kampanji te čija je bila ideja da se Milanovićeva kampanja temelji na domoljublju.

"Svaki kandidat sluša nekoga, barem u nekoj mjeri, i malo je onih koji ne žele slušati nikoga. Milanović je dobar čovjek, jako pametan, voli poslušati tuđe mišljenje o nečemu o čemu on razmišlja, ali na kraju odluke donosi samostalno. Mislim da mi nitko neće proturječiti ako kažem da su u to vrijeme radili neke dosta dobre stvari koje su rezultirale uspjehom, ali su bili očajni u načinu prezentiranja tih stvari u javnosti", rekao je Braun i dodao kako ga je počeo više slušati kad je uvidio prve rezultate. "Nije da smo komunicirali svako jutro o tome kakvu će košulju taj dan odjenuti ili slično, nego smo s vremena na vrijeme komunicirali uoči ključnih trenutaka njegove kampanje", rekao je.

Za ideju da se domoljublje uvede u kampanju SDP-a rekao je kako nije bila njegova. "Čak naprotiv, nisam se slagao s mišljenjem da će to odigrati neku veliku ulogu u kampanji", istaknuo je Braun. 

Na pitanje koliko prati kandidate nakon angažmana u kampanjama, odgovorio je kako se trudi pratiti kako napreduju. "Trudim se malo više pratiti što se događa u Hrvatskoj kroz medije, pratiti političku scenu, i moram priznati da aktualni političari ne rade dobro svoj posao. Radim po cijelom svijetu, ali nije da s kandidatima razmjenjujem brojeve privatnih mobitela pa da ostajemo u kontaktu", poručio je Braun.

Među predavačima je bio i direktor razvoja Centra za psihometriju iz Cambridgea Vesselin Popov, koji je u Rovinju predstavio metodu koja je imala velik utjecaj na američkim predsjedničkim izborima i referendumu u Ujedinjenom Kraljevstvu, to jest tehnologiju koja kombinira psihološke profile i podatke s društvenih mreža radi korištenja u marketinškim kampanjama.

Dani komunikacija ove se godine, umjesto dva dana, održavaju tri dana s obzirom na veći interes posjetitelja. 

>> Milanović stavio mandat u mirovanje, posvetit će se privatnom biznisu

>> Milanović dobio opomenu jer je istodobno bio zastupnik i direktor tvrtke

Komentara 6

Avatar navijač
navijač
22:42 30.03.2017.

Bitno da su i on i Milanović uzeli dobre novce od poreznih obveznika koji se međusobno svađaju.

GU
gustirna
23:13 30.03.2017.

Valjda su ga zvezdasi dobro platili da im ovaj vrsni strucnjak za gubljenje izbora drzi predavanja...

BA
barbaizamerike
23:31 30.03.2017.

Sve ih savjetovo kako da island iz prve lige i upadnu u drugu ligu pobjecnici pisu povjest a ne gubitnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije