Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PISMO

Aleksandar Vučić nije odgovorio predstavniku Hrvata u Vojvodini: 'Dobro sam razumio poruku'

08.12.2016.
u 19:19

Dodao je da su pojedini mediji pisali da Žigmanov „raspaljuje nedavno ugašene nacionalističke vatre“ te da je to „opako“ poigravanje s položajem hrvatske manjine u Srbiji

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov u četvrtak je na Twitteru objavio da je „dobro razumio poruku“ koju mu je srbijanski premijer i lider Srpske napredne stranke (SNS) poslao neodgovaranjem na njegovo otvoreno pismo u kojem je zatražio da zaštiti Hrvate.

Čelnik DSHV-a 24. studenoga je Aleksandru Vučiću uputio otvoreno pismo u kojemu je zatražio zaštitu političkih predstavnika Hrvata u Srbiji od prijetnji i verbalnih napada dužnosnika SNS-a na posljednjoj sjednici gradske skupštine u Subotici.

Premijer, međutim, nije odgovorio na što je Žigmanov reagirao porukom koja je aluzija na nedavnu Vučićevu izjavu da je „dobro razumio poruku Hrvatske imenovanjem Ante Gotovine za savjetnika za nacionalnu sigurnost“.

U povodu verbalnih napada predstavnika SNS-a na Žigmanova i medijskih napisa kojima je ispraćen taj incident u Subotici, oglasio se predsjednik Povjerenstva za praćenje povreda manjinskih prava Hrvata pri Hrvatskom nacionalnom vijeću Darko Baštovanović.

On je za medije na hrvatskom jeziku u Vojvodini naveo da se protiv predsjednika DSHV-a u Srbiji vodila medijska hajka koja može imati ozbiljne posljedice.

„Mi sustavno pratimo pisanje srbijanskih medija i zaključili smo kako je bilo dosta negativnih medijskih napisa. Držimo da takve stvari mogu imati negativna ishodišta. Ovo je posebno osjetljivo jer je riječ o visokom predstavniku hrvatske zajednice, a znamo kako se ona percipira u ovdašnjoj javnosti.

Sve to može rezultirati povećanjem antihrvatskog raspoloženja u Srbiji“, naveo je Baštovanović.

Dodao je da su pojedini mediji pisali da Žigmanov „raspaljuje nedavno ugašene nacionalističke vatre“ te da je to „opako“ poigravanje s položajem hrvatske manjine u Srbiji.

>> Srbija se nada otvaranju još 3 poglavlja, iako nema suglasnost Hrvatske

Komentara 12

TP
trias politica
08:45 09.12.2016.

Pisati Vučiću da se brine o Hrvatima je kao kad bi janje pisalo vuku da ga zaštiti od opasnosti.

SN
snajper
20:13 08.12.2016.

Nek se igraju. Igraju se i sa srbima u hrvatskoj. Gdje je sada pupovac. Sta nije u beogradu. Zar mu nije jasno da ce se dsetorostruko vratiti srbima

MM
m.muharremi
09:33 09.12.2016.

I mi sa kosova prošle godine isto poslali pismo premijeru vucicu zato sto on nije dozvolio da 4 kamiona udžbenika za albanske učenike prvog razreda osnovnih škola u Presevu ,Bujanovcu i Medvedji.Ti udzbenici stigli kao donacija kosovske vlade ali srpskeke vlasti nisu dozvolili da knjige stignu u ruke prvenaca nego su 6 mjesecu svih 4 kamiona s udzbenicima namijenjeni učenicima prvog razreda osnovnih škola djeci albanske manjine u Srbiji stajili u skladistu terminala srpske carine te nakon 6 mjeseci blokiranja 4 kamiona utovareni udzbenicima vraćeni na Kosovu .Kakvu je poruku mogao dati premijer Srbije Vucic predsjedniku demokratskih hrvata u Srbiju gosp.Tomislavu Zigmamovu...istu poruku kao albanskim učenicima prvih razreda prošle godine kao danas gdje nakon donošenja odluke o rušenju svih barikada na sjeveru Mitrovice , srbi preko noći gradili u sred ulice visok 2 metara i 45 m dugačak zid -barikadu.U Vojvodini s hrvatima barikade ,u Presevo s albancima barikade na sjeveru Mitrovice barikade u glavama srba i glavi Vucica, srednjovjekovne barikade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije