Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suglasili se

Vučić i Pupovac: Komunikacija Beograda i Zagreba opterećena je tenzijama koje treba otkloniti

23.08.2016.
u 17:09

Pupovac je podržao "spremnost srpskog premijera da se u što skorije vrijeme sastane s hrvatskim dužnosnicima"

Komunikacija Beograda i Zagreba opterećena je tenzijama koje treba otkloniti, suglasili su se danas u Beogradu srbijanski premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Srpskog narodnog veća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

U priopćenju nakon razgovora Vučića i Pupovca navodi se stajalište predsjednika Vlade Srbije da se "sva sporna pitanja u odnosima dviju država rješavaju međudržavnim dijalogom, uz uvažavanje argumenata obiju strana, bez javnih konfrontacija".

Pupovac je, kako se navodi, zahvalio premijeru Vučiću na takvom opredjeljenju i prenio mu potporu srpske zajednice u Hrvatskoj za smirivanje tenzija koje posljednjih dana opterećuju odnose dviju država.

Pupovac je podržao i "spremnost srpskog premijera da se u što skorije vrijeme sastane s hrvatskim dužnosnicima".

Pupovac je istaknuo "političku važnost i dobrobit koju je imao Vučićev nedavni susret i razgovor s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović o pitanjima položaja nacionalnih manjina – Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji", navodi se u priopćenju iz Vladina ureda za medije.

>> Klemm i Jukić poslali poziv predsjednici: 'Organizirajte nam sastanak s Vučićem'

Komentara 44

CU
cungalunga
17:24 23.08.2016.

Dva četnika... Milorad Pupovac 1995 : "Krajina treba dobiti status asimetrične federalne jedinice. Prvo, time bi se priznala posebnost političke volje Srba u Hrvatskoj, drugo taj bi teritorij bio neutralan u vojnome smislu, i treće to bi područje imalo mogućnost sklapanja međunarodnih ugovora, i multilateralnih i bilateralnih čime bi dobilo neku vrstu međunarodnog subjektiviteta." Kako da ne Pupi...🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜

DU
Deleted user
17:25 23.08.2016.

Dva ortodoksna četnika se lako usaglase.

Avatar Retardo
Retardo
17:28 23.08.2016.

Tenzije treba ukloniti tako da se sve četnike, uključujući i Pupovca, ispuca u Beograd jednom zauvijek, a onima koji su već u Beogradu se može dopustiti dolazak u Hrvatsku samo na dvije lokacije: pod zemlju ili iza rešetaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije