Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka predsjednice

Željko Reiner: Podržavamo micanje Titove biste s Pantovčaka

HDZ Željko Reiner Tamara Maletić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
18.03.2015.
u 19:17

Sve ostalo što se imalo reći o toj bisti već je rečeno jer ovu odluku predsjednica nije donijela danas nego puno prije – komentirao je akademik Željko Reiner

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je boravio na Korčuli gdje je kazao kako vjeruje da će HDZ pobijediti u drugom krugu lokalnih prijevremenih izbora.

Na novinarsko pitanje kako komentira situaciju u Zagrebu i ''raspad skupštine'', Karamarko je kazao kako je HDZ sada poželjna udavača.

– Vjerojatno ćemo već sutra donijeti odluku s kim ćemo i kako ćemo. Mi ne želimo raditi nered u gradu, bit ćemo konstruktivni i pokušati stabilizirati situaciju.

Komentirao je i otkaze Elizabete Gojan i Hloverke Novak Srzić.

– To nas je vratilo u neka stara vremena. Ja nisam bio zadovoljan kako je Gojan komentirala inauguraciju, ali ne znam je li zaslužila otkaz. Još je drastičniji slučaj Novak Srzić. Mislim da nijedna nije zaslužila otkaz – kazao je. 

Osvrnuo se i na odustajanje od monetizacije i Vladin novi plan.

– Monetizacija je njima trebala pokrpati jednogodišnji proračunski deficit. Sada osiromašenim građanima nude da preko fondova preuzmu autoceste. Trebali su reprogramirati kredite – kazao je Karamarko i dodao kako Vlada nema viziju ni strategiju.

Na pitanje što bi Vlada trebala uvrstiti u program reformi koji mora dostaviti Europskoj komisiji, Karamarko je odgovorio: – Ono što je bitno jest da se stvore mjere koje će poticati proizvodnju i otvarati nova radna mjesta. Možemo štedjeti do besvijesti, no jednom će sredstva presahnuti. Čuo sam da je Milanović kazao kako još ne zna što će taj paket sadržavati – izjavio je Karamarko i dodao kako s novim radnim mjestima neće biti problema s državnom upravom.

Odgovarajući na upit o prometnoj povezanosti Korčule, Karamarko se zapitao ''zašto ne bismo imali tunel od 900 metara od Orebića do Korčule''. Kazao je i kako će hodati na trepavicama ako treba da se izgradi Pelješki most.

Karamarkov stranački kolega Željko Reiner danas je komentirao odnošenje Titove biste s Pantovčaka.

– HDZ podržava odluku predsjednice o micanju Titove biste i ostalih predmeta povezanih s njim s Pantovčaka. Time je poslala jasnu poruku koji je njezin stav o Titu. A sve ostalo što se imalo reći o toj bisti, već je rečeno jer ovu odluku predsjednica nije donijela danas nego puno ranije – komentirao je akademik Željko Reiner (HDZ).

>> Karamarko Matiću: Jako ću se dobro sjetiti gdje sam bio '91, a gdje je on bio?

Komentara 100

PO
povijest195
18:11 18.03.2015.

Nesposobna vlada na čelu s Milanovićem na dijelu! Nije ni čudo da ne napredujemo! Sramota

DR
drugPlenky
18:54 18.03.2015.

Konačno dolazi pravi čovjek, bravo Tomislave

DU
Deleted user
18:40 18.03.2015.

Edita svi su sposobniji od ove ekipe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije