Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve neskloniji ministru

Ako se želi riješiti Linića, Milanović će ga morati smijeniti

Zoran Milanović,Slavko Linić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
22.02.2014.
u 15:25

Šefu SDP-a moglo bi se dogoditi da ga stranka ne podrži u ministrovoj smjeni

– Odnose između mene i premijera neka razjasni premijer – glasi kratak odgovor ministra financija Slavka Linića na pitanje u kakvim je odnosima sa šefom Vlade Zoranom Milanovićem.

Bez funkcije, s utjecajem

Tom rečenicom Linić potvrđuje informacije koje se mogu čuti od njemu bliskih osoba kako mu, unatoč pritiscima i otvorenoj nesklonosti šefa, nije ni na kraj pameti davati ostavku na ministarsko mjesto. Ako Milanović želi drugog ministra financija, onda neka sam predloži Saboru da izglasa Linićevo razrješenje – prenosi nam Linićev stav njemu bliska osoba u Vladi. Kaže da je ministar financija u Vladu ušao s isključivom namjerom da radi svoj posao, ne iskazujući bilo kakve druge ambicije, kako u Vladi, tako ni u SDP-u.

Zato se Linić i nije kandidirao ni za koju stranačku funkciju pa tako i ne participira u vodstvu stranke.

To, međutim, ne znači da je bez utjecaja u SDP-u.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

(Foto: Patrik Macek/Pixsell)

Prema mišljenju nekih esdepeovaca, kada bi premijer Saboru predložio Linićevo razrješenje, teško bi mogao predvidjeti glasanje Kluba SDP-a. Vrlo lako bi mu se, smatraju, moglo dogoditi da se Klub podijeli i da ga odbije podržati u smjeni Slavka Linića.

S druge strane, premijeru, barem zasad, nije u planu takav potez. Medijske napise koji su se pojavili u petak o tome da je Milanović osobno presudio predstečajnim nagodbama, da je to ujedno presuda Liniću te da će nagodbe u tijeku zaključiti ministar Branko Grčić demantirao je još rano ujutro.

Doznajemo da se Milanović ljutio na medije koji su lansirali novu aferu zanemarujući da su predstečajne nagodbe u startu imale “rok trajanja”, a spekulacije o uklanjanju Linića i puštanju dovršetka nagodbi Grčiću nazvao je glupošću. Nagađanja je trebao presjeći sam Linić, koji je neočekivano održao konferenciju za novinare.

Šegon narušio odnose

Premijer je i ranije, kada je govorio o pritisku koji je vršio na Linića da smijeni svog pomoćnika Branka Šegona (zbog afere nastale kada se saznalo da je Šegonova privatna tvrtka podigla povlašteni kredit kod HBOR-a), to objašnjavao time da ga je Linić sam natjerao na takav postupak jer nije želio smijeniti Šegona.

Nije tajna da premijer Zoran Milanović ni prije nije bio oduševljen Linićem, no sve do slučaja Šegon odnosi između njih dvojice nisu bili ozbiljnije narušeni.

>> Linić: S Milanovićem o nagodbama nisam razgovarao, a naš odnos neka razjasni on

Komentara 15

DE
denis12345
15:45 22.02.2014.

Linić je osoba koja je hrvatskom gospodarstvu napravila nesagledivu štetu nepromišljenim i suludim potezima. A vi štovatelji lika i dijela, pogledajte mu samo rezultate dvogodišnjeg rada. Totalni kolaps gospodarstva i 383 tisuće nazaposlenih. A gospodarsvo nije resor Milanke Opačić ili Željka Jovanovića (koliko god oni bili (ne)sposobni), to je Linićev resor.

LA
laptop
15:31 22.02.2014.

Najpametnije je da Milanovis Saboru ponudi svoju ostavku...

LI
livoguza2
17:13 22.02.2014.

Najbolje bi bilo da jedan drugog smijene. Da su moralni, tako bi i učinili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije