Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOŠKA AKCIJA

Akcija čišćenja korita rijeke Dunav u Iloku

Akcija čišćenja
Foto: VL
1/7
29.07.2016.
u 16:44

Ističu kako je cilj akcije zaštita okoliša i održavanje čistoće rijeke kao i poticanje i jačanje ekološke svijesti javnosti o zaštiti raznih biljnih i životinjskih vrsta

U organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti „Vukovar“ danas je u Iloku organizirana ekološka akcija čišćenja korita rijeke Dunav kojoj se pridružio i ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović.

- Ovo je jedna hvale vrijedne akcija koja je inicirana na terenu. Treba nam više ovakvih i sličnih akcija jer one mogu potaknuti i druge ljude da se odvaže na slične akcije, rekao je Dobrović.

 U akciji čišćenja korita rijeke Dunav u Iloku i sutra u Vukovaru sudjelovati će ronilački klubovi diljem RH i susjedne BiH. i to: KPA Marsonija Slavonski Brod, RK Požega, KPA Kostrena , RK Plavi Koprivnica, RK Adriatic CRO Zagreb, RK Geronimo Zagreb, ERK Hvidra Split, ŠREK Vidra Ljubuški , RK Buško jezero Livno i RK Seuh Mostar.

Iz vukovarskog kluba ističu kako je cilj akcije zaštita okoliša i održavanje čistoće rijeke kao i poticanje i jačanje ekološke svijesti javnosti o zaštiti raznih biljnih i životinjskih vrsta koje u njoj obitavaju.

Navode i kako su tijekom sličnih akcija u Vukovarsko-srijemskoj županiji članovi ovoga vukovarskog kluba  nailazili na razne odbačene kućanske aparate, automobilske gume pa čak i na olupine automobila te drugi nerazgradivi otpad.

>> U Vinkovcima potpisana dva vrijedna prekogranična ugovora

Komentara 2

KA
kajinx
21:51 29.07.2016.

Ne mogu vjerovati da su Srbi pristali da ih se očisti iz Iloka!

DU
Deleted user
18:18 29.07.2016.

To je sve komšijama ispadalo sa čamaca dok su nakon''oslobođenja''vozili na drugu stranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije