Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranačka posla

Agencija za legalizaciju: Ravnatelj raspisao natječaj i pobijedio

agencija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
31.08.2014.
u 23:59

Oboje djelatnika Agencije, i rukovoditelj sektora i rukovoditeljica službe, imaju iskaznicu HNS-a

Ravnatelj Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada 1. kolovoza ove godine raspisao je natječaj za novo radno mjesto, sam se na njega javio i – pobijedio. Od prvog rujna Robert Kučinić tako više neće biti v. d. ravnatelj Agencije nego rukovoditelj Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima, opće, pravne i financijske poslove u Agenciji. Kučinić, član HNS-a, javnosti je postao poznat kada je u veljači postavljen za šefa Agencije za legalizaciju nekretnina bez javnog natječaja. Opravdanje je bilo da je riječ o privremenom rješenju i da će se javni natječaj za ravnatelja provesti vrlo brzo. Šest mjeseci poslije, Kučinić je i dalje privremeni ravnatelj Agencije u iščekivanju da preuzme novu funkciju, na kojoj će imati plaću oko 8000 kuna neto. A zašto želi “niže” radno mjesto od onog koje ima, postaje jasnije kada se zna da ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš i nije bila pretjerano zadovoljna njegovim “angažmanom”. Sam Kučinić na pitanje kako to da je baš on pobijedio na natječaju kaže: – Pa tko će sektor voditi bolje od onoga tko ga je ustrojio. Poprilično samouvjereno s obzirom na to da je uvjete iz natječaja zadovoljilo još šestero kandidata. A jedan od njih, bivši član uprave Hrvatskih autocesta Nikola Bačurin, već najavljuje žalbu.

– To je klasičan primjer uhljebljivanja. Moje su reference daleko jače. Imam 17 godina iskustva na rukovodećim funkcijama i pravo prvenstva pri zapošljavanju kao hrvatski branitelj – ogorčen je Bačurin. Sumnjivom zapošljavanju u Agenciji tu nije kraj. Kao privremeni ravnatelj Agencije Kučinić je u svibnju ove godine raspisao natječaj za rukovoditelja službe za upravljanje ljudskim potencijalima, opće, pravne i financijske poslove. Posao je dobila opet HNS-ovka, Ivana Milan, inače nova nada šefice stranke Vesne Pusić, izabrana u stranački “tim budućnosti”. Pa tako sada Agencija, koja bi se trebala ugasiti nakon okončanja legalizacije, a najkasnije do kraja 2016., ima i rukovoditelja sektora za upravljanje ljudskim potencijalima, opće, pravne i financijske poslove i rukovoditelja službe za upravljanje ljudskim potencijalima, opće, pravne i financijske poslove. U Ministarstvu graditeljstva kažu da je to zbog unutarnjeg ustroja i boljeg funkcioniranja, u skladu s Pravilnikom o unutarnjem ustroju.

Kako Kučinić prelazi na drugo radno mjesto, trebalo je pronaći i novog ravnatelja Agencije. Kako doznajemo u Ministarstvu graditeljstva, tu bi ulogu trebala preuzeti Jasminka Kečanović, dosadašnja voditeljica jednog odjela. I ona na to mjesto dolazi bez natječaja pa će i ona biti v. d. ravnateljica. Inače, natječaj je raspisan 28. ožujka, no poništen je 20. lipnja jer ministrica navodno nije bila zadovoljna ni s jednim kandidatom.

>> U Zagrebu riješeno 30 tisuća zahtjeva, ministrica Anka Mrak Taritaš zadovoljna

Komentara 11

SU
suncesmokvemaslina
07:40 01.09.2014.

mogli bi pogoditi od prvog puta da su iz HNSa . ima li itko u HNS nezaposlen?

RA
raspad
08:36 01.09.2014.

Treba u vrit ministricu za graditeljstvo, i cijelo ministarstvo rastjerat. To je obicna banda. Nerade nista, a drpaju lovu sve u ime legalizacije. A jedva da se nesto legalizira, samo ako si podoban ili gurnuo nekom u dzep lovu. Sve je u ovoj drzavi trulo.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
09:42 01.09.2014.

Sramota! HNS ponovno dokazuje kako nema granica kad je riječ o uhljebljivanju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije