Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
platili jamčevinu

Pripuz, Laco i Markus napustili Remetinec, o Bandiću odlučuju u ponedjeljak

pripuz
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/7
31.10.2014.
u 15:36

Pušteni su i Miro Laco i Ivan Markus koji su uplatili jamčevinu od po 100.000 kn

– U ovom momentu sve ružno potiskujem. Veselim se dolasku svojoj kući. Što se tiče ovih drugih stvari, u poslovnom dijelu govorit će novi predsjednik uprave tvrtke, a u pravnom moji odvjetnici. Ja sam svoje rekao. Što se tiče odredbi jamstva, kao i uvijek u životu, držim se obećanja – kratko je oko 15.30 kazao Petar Pripuz, nakon što je izišao iz zatvora u Remetincu u kojem je bio od uhićenja prije gotovo dva tjedna.

Zagrebački poduzetnik iz istražnog zatvora izišao je nakon što je na sjednici izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda potvrđena odluka suca istrage o njegovoj jamčevini. Kao što smo već pisali, Pripuz je za obranu sa slobode ponudio jamstvo od 7,7 milijuna kuna, a nakon što je ta odluka postala pravomoćna, njegovi su odvjetnici tu sumu uplatili na poseban račun suda.

"Već i vrapcima na grani jasno je koja je pozadina ovog procesa"

Nakon što je sud zaprimio odluku o uplati, Pripuz, kojem je istražni zatvor bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, pušten je da se brani sa slobode. Uz to, Pripuz je dao ostavku na mjesto predsjednika uprave C.I.O.S.-a. Osim njega, danas su na slobodu pušteni i Miro Laco i Ivan Markus, koji su uplatili po 100.000 kuna jamčevine. I dok Markus, v.d. direktora Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga, nije bio raspoložen ni za kakve izjave te je kapuljačom skrivao lice pred okupljenim fotoreporterima, Laco je kazao: – Svima, već i vrapcima na grani, jasno je koja je pozadina ovog procesa. Što se mene osobno tiče, nikakvu osobnu korist nisam ostvario niti sam oštetio proračun grada u onome što mi se stavlja na teret. Sve ostalo, vjerujem, izaći će na vidjelo u daljem procesu.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Njemu je inače istražni zatvor bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a upitan hoće li i on podnijeti ostavku te znači li nepodnošenje ostavke da se vraća na posao, Laco je kazao: – Da, ja ne mogu utjecati na svjedoke, a nisam ni oštetio grad.

Formalno-pravni razlozi za ukidanje odluke o Bandiću

Inače Pripuz i Markus sumnjiče se u točki koja se odnosi na zbrinjavanje otpada, a Laco u točkama koje se odnose na korištenje službenog vozila u privatne svrhe.

Što se pak tiče Milana Bandića i ostalih devet osumnjičenika, izvanraspravno vijeće u odnosu na njih ukinulo je rješenje o određivanju istražnog zatvora, no nije im ukinut istražni zatvor. Konkretnije to znači da je odluka o pritvaranju Bandića i ostalih ukinuta iz formalno-pravnih razloga jer sudac istrage nije u dovoljnoj mjeri obrazložio razloge zbog kojih smatra da se svrha istražnog zatvora ne može ostvariti blažim mjerama, odnosno jamstvom.

"Obrana je isticala da nije bilo razloga za pritvor"

Stoga je ta odluka vraćena sucu istrage na popravni, a o istražnom zatvoru za Bandića i ostale odlučivat će se u ponedjeljak. Na tom će ročištu vjerojatno i branitelji ostalih osumnjičenika formalizirati svoje dosadašnje prijedloge za određivanjem jamčevine. Odluku izvanraspravnog vijeća prokomentirao je i Krešimir Krsnik, odvjetnik Milana Bandića: – Obrana je isticala od početka da nije bilo nikakvih razloga za određivanje pritvora, kao što i sada tvrdimo da ne postoji osnova za sumnju da bi se uopće provodila istraga. Znali smo da sud svaku odluku temelji na zakonu i u to uopće nismo sumnjali. Isticali smo da netko drugi možda remeti pravnu sigurnost. Veseli nas ova odluka – kazao je Krsnik.

O eventualnom nuđenju jamčevine nije se htio izjasniti, no ranije ovih dana Krsnik je kazao da "Bandić čeka da svi njegovi suosumnjičenici izađu iz pritvora, a nakon toga će on eventualno razmisliti o nuđenju jamčevine."

>> 'Znate li koliko bi još trebali uhvatiti gradonačelnika i načelnika? Jedno 300!'

>> Kako je Bandić mogao utajiti porez ako je dao podatke Liniću?

>> Zamjenu zemljišta zbog koje je uhićen Bandić odobrio DORH

>> Ljubičić dao ostavku u Upravi Holdinga, hoće li je Bandić prihvatiti?

>> Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 44

ZA
zahira45
11:27 31.10.2014.

Ne vidim ništa loše u tome da se svi brane sa slobode. Ovakva bombastična uhićenja samo ulijevaju nepovjerenje, a smiješna su svakako. Jako bi me razveselilo da naprave koje uhićenje ovakvoga tipa recimo mafijaša :kamatara, narkodilera itd....Pravo podzemlje ih očitoo ne interesira. Žalosno.

IV
Ivanhop
11:47 31.10.2014.

Cirkus u režiji Milanovića, a neće taj još dugo biti bahat i nedodirljiv!

Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
10:41 31.10.2014.

Ma svi idu van. Jer ako padnu oni moraju i SDPovci u gradskom poglavarstvu, mora DORH SDPov,...moraju svi koji su mu držali ljestve do jučer....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije