Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karlovac

Adriadisel je na putu oporavka

adriadisel
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
28.03.2015.
u 19:00

Šef uprave tvrtke Nenad Končar zadovoljan predstečajnom nagodbom:

Tvrtka sada ima puno veće šanse za oporavak jer nismo opterećeni dugom. Ono što nam sada treba je da se neki planovi koje imamo i poslovi koje dogovaramo realiziraju, da tvrtkom “prokolaju” projekti i novac kako bismo pokrenuli ozbiljnu proizvodnju – kazao je Nenad Končar, predsjednik uprave Adriadiesela.

Nedavno se najveći vjerovnik tvrtke, Centar za restrukturiranje i prodaju, koji je predstavnik države, odrekao potraživanja i objavio javnu ponudu za prodaju svojih dionica, što su uprava, radnici i sindikati dočekali s olakšanjem.

Nadaju se redovnoj plaći

– Napokon je i država pokazala interes za nas jer sve ovo vrijeme izgledalo je kao da je nije briga i ako svi završimo na cesti. Nadam se da ćemo uskoro imati sve više posla, da će se plaća redovno isplaćivati jer nitko se od nas ne plaši posla – kazao nam je jedan od radnika. Odluka da vjerovnici Adriadieselu oproste 70 posto potraživanja i tvornici tako daju šansu za novi život donesena je u postupku predstečajne nagodbe, na ročištu gdje je Izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja, na temelju kojeg se vjerovnici odriču 70 posto svojeg potraživanja, izglasan sa 68,89 posto.

– Tim se potezom država pokazala korektnom, a mi ćemo pokušati opravdati povjerenje. Nastojat ćemo da još ove godine Adriadiesel postane profitabilan što podrazumijeva podmirivanje plaća radnicima redovito i na vrijeme, fakture dobavljača, preostale dugove vjerovnicima – rekao je Končar.

Pozitivni pomaci

Dodao je i da se u tvrtki događaju pozitivne stvari i pomaci te kako to osjećaju i radnici. – Planiramo ulagati u nove kadrove te u razvoj novih proizvoda i usluga. Imamo više od 200 zaposlenih, od šest zaostalih plaća isplatili smo četiri, a preostale ćemo dvije uskoro – dodao je Končar.

>>Končar nas želi spasiti, a država i Uljanik ne

>>Danko Končar neće dobiti nijedan škver?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije