Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoza

2016. mogla bi biti najtoplija otkako postoje mjerenja

30.12.2015., Pula - Suncani i buroviti dan najhrabrije namamio na kupanje u moru.   Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
31.12.2015.
u 12:46

Prema dugoročnim prognozama, i iduća će tri zimska mjeseca biti toplija nego što smo naviknuli iako će biti i kraćih hladnijih razdoblja kada su moguće i oborine, što znači i snijeg

– U prva tri mjeseca 2016. očekuje se i dalje iznadprosječno toplo vrijeme. No to ne znači da u tih 90 dana neće biti kraćih hladnijih razdoblja kada su moguće oborine, što znači i snijeg, i to prije svega u gorskom području Hrvatske. Ipak, kada bi ga točno moglo biti i koliko, dugoročne prognoze ne pokazuju – kazao nam je meteorolog Krunoslav Mikec podsjetivši da smo već dulje u sušnom razdoblju pa bi se slično moglo nastaviti i u idućem tromjesečju, iako ima naznaka za nešto više oborina na sjevernom Jadranu i gorju tijekom ožujka.

– U travnju, svibnju i lipnju opet bi moglo biti iznadprosječno toplo, ali bi u travnju moglo biti kišovitije. Iznadprosječna toplina vjerojatno će se nastaviti i u drugoj polovici godine. Znači, 2016. mogla bi postati jedna od najtoplijih, ako ne i najtoplija godina od kada postoje mjerenja – kaže Mikec.

>> U novogodišnjoj noći bez snijega i padalina

>> Nova godina donosi minuse, Silvestrovo bez snijega, ali snježni pokrivač stiže uskoro u nizine

Komentara 4

DH
dalibor.hren
12:53 31.12.2015.

Da je temperatura enormno visoka vidi se po ekipi na deki!

Avatar @promatrač
@promatrač
13:54 31.12.2015.

Moglo bi ali ne mora. Ako bude tako onda sam pogodio, a ako ne bude tako onda sam približno pogodio pošto sam samo rekao da bi tako moglo biti, a ne da će tako biti. U svakom slučaju kako godd da bilo mi ćemo i dalje gatati i prorokovati jer nas za to plaćaju, a ako nam vi išta od toga povjerujete onda je to vaš problem, a ne naš. Živili.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:30 31.12.2015.

Eto jos milijun izbjeglica, pa dva, pa deset,....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije