Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

20 država kasni s direktivom o sanaciji banaka, ne i Hrvatska

Europska unija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
30.03.2015.
u 07:23

Direktiva je važna jer prvi put uvodi princip sanacije banaka novcem dioničara ili ulagača, a ne novcem poreznih obveznika

Samo 8 država članica, među kojima je i Hrvatska, prenijelo je u svoja nacionalna zakonodavstva europsku direktivu o sanaciji banaka, a 20 država koje to nisu učinile u roku (do 1. siječnja 2015.) automatski je dobilo prijavu Europske komisije zbog kršenja prava Unije.

Direktiva je važna jer prvi put uvodi princip sanacije banaka novcem dioničara ili ulagača, a ne novcem poreznih obveznika. To bi se trebalo početi primjenjivati 1. siječnja 2016., no da bi se svi pripremili na takvu novost, bilo je važno da svih 28 država prenese direktivu u svoje nacionalne zakone do 1. siječnja ove godine.

>>Imigranti kroz našu zemlju samo prolaze

Komentara 2

DU
Deleted user
08:20 30.03.2015.

Što bi Hrvatska uopće sanirala u bankovnom sektoru? Osim HPB-a ona nema nije jedne respektabilne domaće banke.

DU
Deleted user
13:25 30.03.2015.

Šta je tu čudno? Sve za banke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije