Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆINA ČLANSTVA

105 članova sisačkog HNS-a napustilo stranku: 'Nije odabran dobar put rada'

Predsjednik ogranka Vlado Andučić: Mogu samo reći da sisačka podružnica HNS-a i sva njezina tijela uredno rade
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
21.02.2017.
u 14:59

Najviše zamjerki upućuju predsjedniku ogranka Vladi Andučiću, aktualnom dogradonačelniku Siska

105 članova sisačkog HNS-a, jedna trećina ukupnog članstva ogranka, istupili su danas iz članstva stranke nezadovoljni načinom na koji se HNS vodi u Sisku.

Među onima koji odlaze su dugogodišnji članovi stranke, bivši tajnici gradskog i županijskog ogranka, četiri bivša člana predsjedništva sisačkog HNS-a, dva predsjednika temeljnih ogranaka, bivši članovi upravnog i nadzornog odbora, itd.

"Želimo ukazati središnjici da nije odabran dobar put rada, za razliku od 2013. godine kada smo zajedno s našim koalicijskim partnerima, HSU-om i SDP-om, dobili izbore u Sisku" – rekli su na tiskovnoj konferenciji bivši HNS-ovci. Na društvenim mrežama već se duže vrijeme vodila otvorena rasprava među dvije struje HNS-a u Sisku, a aktualnom vodstvu se zamjera i preveliko približavanje HDZ-u.

Najviše zamjerki upućuju predsjedniku ogranka Vladi Andučiću, aktualnom dogradonačelniku Siska, zbog "autokratskog vođenja Predsjedništva i ogranka", "izostanka bilo kakve demokratske rasprave u stranci", "kooptiranja u Predsjedništvo radi ostvarenja većine", "isključenja članova iz stranke radi drugačijeg viđenja rada u podružnici", itd.

"HNS je stranka širokog razmišljanja i ima široke vidike no, nažalost, to u Sisku nije slučaj. Problem traje još od Proračuna za 2015. kada Andučić pokušava amandmanima srušiti vlastitu koalicijsku vlast u Sisku i izazvati nove izbore, krši odluke vlastitog predsjedništva, zanemaruju članove... Naša središnjica, nažalost, nije imala razumijevanja prema nama za takve događaje pa je ovo danas jedina preostala opcija" – rekao je vijećnik u sisačkom Gradskom vijeću Nenad Vukušić, kojeg su iz HNS-a izbacili prije dva mjeseca.

Bivši članovi zamjeraju vodstvu sisačkog ogranka i nedostatak bilo kakvih programa rada i aktivnosti.

"U stranci nema nikakvih odbora, komisija, ništa ne funkcionira. Sve se svodi na sjednice s dirigiranim dnevnim redom, puko izglasavanje. Nemamo nikakvu političku platformu koju bi članovi na terenu trebali provoditi sada pred lokalne izbore." - ističe dugogodišnji član HNS-a Mijo Džafo, koji je također napustio stranku.

Bivši HNS-ovci istakli su kako neće formirati nikakvu novu stranku, no da će na lokalnim izborima svojim glasovima podržati lijevu koaliciju "s ciljem dobivanja povjerenja građana za još jedan mandat, jer Sisak je započeo promjene i nužno ih je nastaviti". Ističu da su, ako se u dogledno vrijeme u sisačkom ogranku situacija popravi, spremni  ponovo se vratiti u stranku.

"Mogu samo reći da sisačka podružnica HNS-a i sva njezina tijela uredno rade. Nikada nije zaprimljen zahtjev članstva ili kojeg ogranka vezan uz nezadovoljstvo članstva oko politika HNS-a i njihovoj provedbi na lokalnoj razini. O broju članova koji istupaju iz stranke očitovat ćemo se kada dobijemo njihova imena i prezimena. Svakako da ćemo s njima obaviti razgovore i vidjeti što je u pitanju. Kolegicama i kolegama koji su napustili ili napuštaju HNS, zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji i radu i želim sve najbolje." - komentirao je tiskovnu konferenciju Vlado Andučić

HNS je 2013. na lokalne izbore u Sisku izašao zajedno sa SDP-om i HSU-om, te je s pobjedom čelnik ogranka Vlado Andučić postao dogradonačelnik. Lani je koalicija HNS-a i SDP-a u Sisku raskinuta, a većina HNS-ovih direktora i članova odbora smijenjena je sa svojih funkcija. Oni HNS-ovci koji su ipak ostali na svojim funkcijama u međuvremenu su ili izbačeni ili suspendirani iz HNS-a.

>> Najviše rastu HDZ i Živi zid, SDP i Most nastavljaju višemjesečni pad rejtinga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije