Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

100 dana nove Vlade: Građani više podržavali Milanovića i Kosor, a Vladi dali ocjenu 2,3

Ocjena rada Vlade
Foto: Nova TV
1/5
29.04.2016.
u 19:49

Ocjena rada Vlade Tihomira Oreškovića je nakon 100 dana jednaka, iznosi prosječnih 2,3. U odnosu na svoje prethodnike, Jadranku Kosor i Zorana Milanovića, novi premijer najslabije je ocijenjen

Dnevnik Nove TV proveo je ekskluzivno istraživanje o prvih sto dana Vlade.

Istraživanje je provedeno u suradnji s agencijom Ipsos, u razdoblju od 21. do 24. travnja na 600 ispitanika.

Foto: Nova TV, RTL

Ocjena rada Vlade Tihomira Oreškovića je nakon 100 dana jednaka, iznosi prosječnih 2,3. U odnosu na svoje prethodnike Jadranku Kosor i Zorana Milanovića, Tihomir Orešković je najslabije ocijenjen. Više od polovine građana je Vladi za rad u prvih 100 dana dodijelilo ocjene jedan ili dva. Birači Domoljubne koalicije najbolje ocjenjuju rad Vlade, ali i njihova ocjena u prosjeku ne prelazi 3 (2,9).

Rad Vlade lošiji od prethodnih Vlada nakon 100 dana

Foto: Nova TV, RTL

Kad se radi o podršci radu Vlade, Tihomir Orešković stoji lošije od svojih prethodnika, Milanovića i Kosor. Njihov rad je nakon 100 dana podržavala polovina građana, dok rad Vlade Tihomira Oreškovića odobrava 35% građana, a 53% ne odobrava. Podrška radu Vlade najviša je među biračima Domoljubne koalicije (64%), dok je među biračima Mosta polovina onih koji ne podržavaju, a trećina koja podržava.

Foto: Nova TV, RTL

Polovina građana smatra kako Vlada uopće nije reformska, a 34% da je samo u manjoj mjeri. Oko 12% građana smatra da je u potpunosti ili uglavnom reformska. A još u prosincu je 58% građana mislilo kako će Vlada biti reformska, a njih 39% da to neće biti.

Rad premijera očekivan

Foto: Nova TV, RTL

Premijer stoji nešto bolje. Za 8% građana Tihomir Orešković je posao odradio iznad onog što su očekivali, za 49% je u skladu s očekivanjima, a 39% građana je razočarano, odnosno prvih 100 dana je prošlo ispod očekivanja.

>> Predsjednica zaustavila pad potpore, podržava je 4 posto više birača nego mjesec ranije

Ključne riječi

Komentara 33

ST
stefj
20:00 29.04.2016.

Kako je kratka pamet, svi imaju probleme sa sjećanjem... Prošla vlada kad je došla na vlast krenula je izmišljati nove i povećavati stare postojeće poreze, povećala je cijene energenata, krenula u nepriznavanje troškova poslovanja itd... Izživljavali su se nad građanima i poduzetnicima kao niti jedna vlada do tada. Nije uopće čudno što je sve tada krenulo dolje. Ova vlada nema niti u najavi ništa slično, tako da nikako ne može biti lošija od prošle. Da ne radi ništa, bit će svemirski brod prema Milanovićevoj vladi... A mediji, razne agencije za istraživanje i slijepi, nek žive u svom svijetu...

BA
bakulušić
21:45 29.04.2016.

Večernjem listu nisu potrebna istraživanj Nove TV, RTL-a ni akentarskih agencija. Večernjak ima svoj portal i ima rezultate na velikom broju "ispitanika". Oni "ispitanici" koji imaju 10-20 % prosjek pozitivnih komentara misle da su Milanović i Kosor bili bolji. Svi drugi misle da je ova Vlada na dobrom putu sa očekivanim poteškoćama koje će pokušati nadvladati. Neka samo netko prebroji i - istraživanje je gotovo.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
20:41 29.04.2016.

Sva trojica crvenih komentatora, trenutno s novih 9 nadimaka, se obrusilo na clanak o vladi. Dosta prozirno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije