Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u večernjem

10 ključnih izuma budućnosti

naslovnica 03.09
03.09.2015.
u 00:01

Kako će svijet izgledati sutra, nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti

Kontroverzno, no ipak logično, pokazalo se da do najvećih otkrića dolazi nakon velikih kriza. U američkom je građanskom ratu željeznica doživjela procvat koji je nakon tog rata kulminirao spajanjem dviju američkih obala.

Općenito, ratovi su donijeli značajan napredak u razvoju raznih tehnologija koje su poslije korištene u mirnodopska vremena. Ekonomske, pak, krize tjeraju čovječanstvo na izume koji će donijeti nove prihode, štedjeti i bolje iskorištavati resurse... Nikad nije bilo više ideja pretočenih u konkretne izume jer živimo u vremenu iznimnog napretka tehnologije.

Kako će svijet izgledati sutra, nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti. No može se pobrojiti koji će izumi doista doživjeti primjenu, nadamo se ne uvijek komercijalnu. Recimo, jedna od ideja koja je danas praktično već u upotrebi jest virtualna stvarnost.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Novi prijedlog iz Ministarstva prosvjete: Nastava će trajati deset dana dulje

>>Prosinečki: Hrvati su favoriti, ali nećemo se lako predati

>>Ruža Tomašić: Milanović je postao veći domoljub od mene

>>Što smjera Vlada: Potezi do kraja mandata

Komentara 5

Avatar Glina74
Glina74
08:15 03.09.2015.

Kako napiše večernji poslije krize i ratova se ide naprijed i bude bolje ali samo malo brus u hrvatskoj je sve gore i siromašnije tako da smo izmolili patent uhljebljenja , kopanja po smeču i sjedenjem u kafićima ali nitkoko nije izmislio patent da se treba raditi da se bolje živi

Avatar nekakav
nekakav
07:19 03.09.2015.

sve sreća pa neće biti tako kako nam predviđaju. voziti na talog kave... hm, a kolko tog taloga dnevno se proizvede po stanovniku? 25 kila?! a rekli smo da je neka bolest napala plantaže kave, da su sve češći mrazevizevi i sve veći troškovi proizvodnje kave. glave već i presađuju. sve je puno ljudi oko nas lobotomizirano. samo ih pogledajte.

Avatar kliktor
kliktor
07:49 03.09.2015.

...za ocekivati je neko od vecih otkrica o nama samima (puno je pitanja na koje nemamo odgovor).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije