Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEMO

Hrvatska osvojila 9. Srednjoeuropsku matematičku olimpijadu!

matematika
Facebook
31.08.2015.
u 08:53

U pojedinačnom dijelu natjecanja naša je ekipa također ostvarila izvrsne rezultate. Domagoj Bradač je osvojio zlatnu medalju, Leon Starešinić i Petar Nizić-Nikolac srebrnu, a Andrija Mandić brončanu

Hrvatska ekipa, koju su činili srednjoškolci Domagoj Brada, Josip Kelava, Andrija Mandic, Petar Nizić-Nikolac, Patrik Papac i Leon Starešinić, osvojila je maksimalna 64 boda na ekipnom dijelu ovogodišnjeg MEMO-a, Srednjoeuropske matematičke olimpijade te time zauzela prvo mjesto ispred Poljske sa 63 boda i Mađarske s 56 bodova.

U pojedinačnom dijelu natjecanja naša je ekipa također ostvarila izvrsne rezultate. Domagoj Bradač je osvojio zlatnu medalju, Leon Starešinić i Petar Nizić-Nikolac srebrnu, a Andrija Mandić brončanu.

>> Mladi matematičari dočekani zagrljajima, poklonima i poljupcima

Komentara 2

RE
reborn
11:08 31.08.2015.

Bravo matematičari! Vas čeka svijetla budućnost, ako ne u Hrvatskoj onda sigurno na zapadu. Prirodne znanosti su nositeljice razvoja, matematika je kamen temeljac svih tehničkih struka, a upravo u tim strukama vlada deficit radne snage i kod nas i na zapadu. Držite se podalje od ekonomije, prava, novinarstva i sličnih fakulteta-generatora visokoobrazovanih nezaposlenih i nekonkurentnih stručnjaka, te se fokusirajte na prirodoslovno-matematičke i tehničke studije. Sretno!

DR
dragica949
15:37 31.08.2015.

Bravo! Užasnuta sam da na ovakvu vijest nema komentara.Valja je ipak važnija nova tetovaža D.Dvornik .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije