Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDENTSKI DVOGLED

Zabava za studentski džep

HPB
Foto: HPB
31.03.2016.
u 07:30

Skromni studentski budžet ne mora biti razlog za dosadu. Uz dobro društvo i malo kreativnosti, ideja za zabavu je bezbroj čak i s praznim džepovima

Kako se zabaviti s malo novca - pitanje je koje si je barem jednom postavio svaki student i studentica. Jedna od njih je i Iva Škoro, studentica arheologije, koja za razliku od mnogih drugih ne prihvaća da ju prazan novčanik spriječi da se zabavi. Mogućnosti je mnogo, piše Iva, a sve što vam treba je samo mala doza kreativnosti i naravno, dobra volja. Saznajte kakvu nam povoljnu zabavu predlaže Iva.

Zabava u stanu – jednostavno i jeftino!
Kraj je svih seminara, kolokvija i ispita, želimo to proslaviti sa svojim prijateljima, ali kraj je mjeseca i od džeparca nam nije ostalo mnogo. Besparica u novčaniku uvijek se nekako poklopi s razdobljem kada nemamo studentskih obaveza. No to nas ne smije spriječiti u naumu da se zabavimo, jer zabava ne uključuje samo sjedenje u kafićima i izlaske u klubove. Ona je mnogo više od toga!

Najjednostavnije je pozvati prijatelje u stan i napraviti privatni party. Ideja za druženje u stanu je bezbroj. Zajedno možete skuhati ručak ili večeru. Neka svatko ponese neku namirnicu i zajedno osmislite meni kakav studentska menza može samo sanjati. Ako vam nedostaje ideja, najlakše je napraviti palačinke, a sigurno imate nekoliko staklenki punih domaćeg pekmeza koje vam baka konstantno šalje. S ovom idejom ubijete dvije muhe jednim udarcem - dosadu i glad. Nakon što se zasladite, možete se zabaviti nekom društvenom igrom poput jamba, tabua, dobrog starog „Čovječe, ne ljuti se!“ ili nekom od igri s kartama. Ako imate viška vremena i živaca, Rizikom ili Monopolijem možete ispuniti jedan cijeli vikend. Oni koji nisu ljubitelji društvenih igara, uvijek mogu pogledati neki dobar film. Bio horor ili romantična komedija, uz grickalice i dobro društvo svaki film je dobar. Ako ste pak glazbeno nadareni, ili još bolje ako niste, karaoke su odlična ideja za smijeh i zabavu, samo prije toga obavezno upozorite susjede na moguću buku.

Kako svladati dosadu sam
Ako u razdoblju besparice i dosade niste baš od društva ili su baš svi vaši prijatelji odlučili pobjeći doma, postoji puno ideja kroz koje dosadu možete pretvoriti u zabavu i samim time vrijeme će vam proći brže. U takvim situacijama posvetite se sebi. Probudite svoju kreativnost i počnite crtati, slikati, pisati… ili nešto što ste oduvijek htjeli, a niste imali vremena za to. Pročitajte knjigu koja se ne nalazi na popisu literature za sljedeći kolokvij. Za inspiraciju uvijek dobro dođe i šetnja po lijepom danu, bilo u prirodi ili gradskim ulicama. Možete početi i aktivno vježbati i to sami bez plaćanja tečajeva. Najjednostavnije je trčanje ili možda neke vježbe s internetskih tutoriala koje možete izvesti u vaša četiri zida.

Možete biti i korisni te počistiti stan i ono suđe koje stoji u sudoperu od bogznakad. Iznenadite cimere i premjestite određene elemente po stanu, pomaknite kauč, promijenite zavjese, tepihe ili stolnjake te osvježite prostoriju novim slikama, onima koje ste sami nacrtali.

Za one malo odvažnije
Ako vam je sve navedeno već dosadilo i željni ste izlaska, a nemate novaca za kafiće i klubove, možete se „prišuljati“ na neku proslavu maturalne ili vjenčanje, kao u filmovima. Tu se zabavite i naplešete, a pri tome vas još svi izgrle jer su preveseli da bi shvatili da niste dio niti jedne od pozvanih obitelji. Uostalom, postoje i klubovi u koje je ulaz besplatan, a ne morate baš uvijek trošiti novce na piće. Ponekad je dovoljno da se samo iskačete i isplešete, i ono najbitnije, zabavite se. Tko će u onoj gužvi vidjeti da niste naručili piće.
Još jedna ideja za one malo hrabrije je s prijateljima otići u obližnji shopping centar te isprobavati odjeću i obuću. No, kako se ne bi psihički mučili ili pali u još veće financijske probleme, nemojte otići u svoju najdražu trgovinu gdje inače kupujete, već u onu gdje nikada ne biste ništa kupili i isprobavajte razne kombinacije koje će vas nasmijati do suza.

Najbitnije je dobro društvo
Na kraju krajeva, sve se svodi na dobro društvo. Kako bi se zabavili u razdoblju besparice i dosade trebamo shvatiti kako zapravo nije bitno koliko tko ima u novčaniku niti gdje se nalazite, nego kako je za dobru zabavu najvažnije biti s dragim ljudima. Ponekad ste najbolje društvo i vi sami sebi i u tome nema ničeg lošeg. Razdoblje besparice možete kvalitetno iskoristiti te napraviti nešto kreativno ili jednostavno pustiti mozak na pašu i uživati s prijateljima. Postoji milijun stvari u kojima možete uživati bez novaca i nema razloga za depresiju i ne izlaženje iz stana.  

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije