Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kažnjeni hokejaški juniori

Zbog slike s alkoholom 9 godine kazne!

Hrvatska
Foto: Marko Prpić/Pixsell
04.02.2016.
u 16:30

Dečki su sporne slike objavili na društvenim mrežama

Izvršni odbor Hrvatskog saveza hokeja na ledu donio je jednu od najvećih suspenzija u povijesti hrvatskog sporta.

Trojica članova reprezentacije do 20 godina – Renato Platužić, Toni Borić i Luka Matošić – suspendirana su svaki na tri godine zbog toga što su na društvenim mrežama objavila sliku na kojoj se vidi kako puše cigarete i piju alkohol, i to u reprezentativnim trenirkama. Dečki hokej neće smjeti igrati na reprezentativnoj, ali ni na klupskoj razini.

– Kazna je velika, ali dečki su je zaslužili. U svim reprezentacijama treba biti reda. Nismo ih suspendirali zbog te jedne slike s cigaretom i alkoholom, već zbog toga što su se takve stvari događale i prije. I to više puta. Ja kao glavni trener i izbornik preuzimam dio odgovornost i na sebe, kriv sam što smo mi u reprezentaciji prije tolerirali slične stvari. No ovaj put to je prevršilo svaku mjeru, morali smo reći dosta i svima drugima poslati jasnu poruku da takvom ponašanju nema mjesta u reprezentaciji – rekao je Danijel Kolombo, glavni trener svih selekcija u hokejaškoj reprezentaciji.

Osvojili 4. mjesto

Inače, dečki su sa slavljem pretjerali na nedavnom Svjetskom prvenstvu Divizije 2A, na kojem su osvojili četvrto mjesto.

Nakon što su saznali da su drakonski kažnjeni, dečki su uložili žalbu. Priznali su da su krivi, no traže smanjenje kazne.

– Smanje li im kaznu ili ne, dok sam ja izbornik, kod mene ti dečki više neće igrati. To odgovorno tvrdim – jasan je Kolombo.

Nesumnjivo je da su dečki napravili veliku grešku, ali možda je trogodišnja suspenzija za svakog od njih ipak pretjerana jer ona znači i kraj njihove sportske karijere. A Hrvatska ionako nema puno mladih hokejaša.

Sportaši i alkohol

Uostalom, nismo li nedavno na društvenim mrežama, pa i na javnim televizijama gledali slike slavlja hrvatskih rukometaša iz Poljske.

A u svlačionici je bilo i cigareta i alkohola, također u rukama reprezentativaca koji su nosili hrvatski dres...

>>Razgaljeni rukometaši slavili u svlačionici, evo koju domoljubnu pjesmu su zapjevali!

Komentara 7

PR
propalismoFranjoskroz
16:53 04.02.2016.

Sto bi na ovo rekao Prosinečki ili Štimac???

ME
mail.elastic
22:21 04.02.2016.

Ovo je čista laž i "damage control" hokejaškog saveza. Nitko razuman ne vjeruje da se ovakva drakonska kazna izriče zbog ovakve banalnosti. Zašto nitko ne kaže stvarne razloge za ovakvu kaznu? Zašto roditelji dječaka koji je nastradao šute? Ima lii posla za ODO? Smiju li ljudi koji trebaju paziti na tu djecu raditi s djecom? HSHL - RECITE ŠTO SE STVARNO DOGODILO JER ĆE ISTINA BRZO IZAĆI NA VIDJELO!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:03 04.02.2016.

glupost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije