Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poraz od rige (1:3)

Večer za Montadora: Poruke i svijeće za junaka Ledene

Medveščak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
20.02.2015.
u 22:36

Debitirao: Hrvatski vratar Tomljenović (21) odigrao je povijesnih 20 minuta za medvjede

Povukao je tatu za rukav i zastao. Morao je stati na prste da bi napisao poruku svojem junaku. Pisao je polako, pažljivo čitajući svaku riječ. Nije htio pogriješiti. Večeras nikako. Jer pisao je Steveu Montadoru. Hokejašu, koji je u najvažnijem trenutku njegova života bio uz njega.

- Hvala ti što si mi napisao čestitku za rođendan, počivao u miru – napisao je u knjigu žalosti devetogodišnji Adam.

Cijelu večer navijači Medveščaka upisivali su se u knjigu žalosti za prerano preminulim Steveom Montadorom, bivšim medvjedom koji je prošle nedjelje umro u 35. godini života. I utakmica protiv Rige počela je minutom šutnje za Montadora.

Igrali su medvjedi večeras protiv Rige u spomen na bivšeg suigrača, no do pobjede nisu uspjeli doći. Latvijska momčad slavila je 3:1 (3:0, 0:1, 0:0), a presudila je prva trećina, koja je završila 3:0.

Trener Doug Shedden neočekivano je od prve minute šansu na golu dao Mati Tomljenoviću, debitantu u KHL-u. No, mladi Zagrepčanin nije se najbolje snašao, u prvih 12 minuta primio je tri gola, pa ga je nakon kraja prve trećine zamijenio Cal Heeter.

- Mislio sam ga ostaviti svih 60 minuta, kada je dobio tri gola morao sam ga zamijeniti da se ne bi dogodila neka rezultatska katastrofa. Doduše, nije on kriv, igrači su ga trebali više podržati, blokirati šuteve, pomagati mu. Žao mi je što nema više ovako mladih hrvatskih igrača poput Tomljenovića koji bi mogli uskočiti kada nam je puno igrača ozlijeđeno – rekao je trener Medveščaka Doug Shedden, te dodao:

- Ovakve rezultatski nevažne utakmice jako je teško igrati, igrači su mislima već negdje drugdje, na odmoru.

Iako je primio tri gola, Tomljenović se nije osramotio. Uostalom, uvijek će ostati zapisano da je hrvatski golman branio u KHL-u.

- Super sam se osjećao kada mi je dan prije utakmice trener rekao da ću braniti protiv Dinama Rige. Nisam imao posebnu tremu, mogao sam spavati – rekao je Tomljenović i dodao:

- Ne bih vjerovao da mi je netko prije tri, četiri godine rekao da ću braniti za Medveščak u drugoj najjačoj ligi. To je veliki uspjeh i čast za mene.

Matu sada očekuje završnica juniorskog EBEL-a, gdje je najbolji vratar lige.

- Ne može se uspoređivati hokej u EBEL-u i KHL-u, ovo je nekoliko nivo iznad – zaključio je Mate, koji je dobio veliki pljesak 5500 navijača koji su jučer bili u Ledenoj.

Inače, poraz od Rige bio je sedmi uzastopni za medvjede, čime su izjednačili svoj negativni rekord u KHL-u s početka prošle sezone.

Sljedeću utakmicu, ujedno i posljednju ove sezone, Medveščak će odigrati u nedjelju (18 sati) protiv Jokerita.

Komentara 1

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
11:49 21.02.2015.

NEKA TI JE LAKA ZEMLJA !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije