Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi član

U KHL ligu ulazi Red Star, igrat će u dvorani od 18.000 mjesta!

Medveščak - Dinamo Moskva
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/7
05.05.2016.
u 18:43

U KHL-u je trenutačno 28 klubova, među njima i zagrebački Medveščak, a izvan Rusije još su Baris iz Astane (Kazahstan), Dinamo Minsk (Bjelorusija), Dinamo Riga (Latvija), Jokerit Helsinki (Finska) i Slovan Bratislava (Slovačka).

Ruska hokejaška liga (KHL), druga najjača liga svijeta u hokeju na ledu, u četvrtak je dobila novog člana – kineski klub Red Star Kunlun iz Pekinga. 

Vijest je potvrdio predsjednik KHL lige Dimitrij Černišenko, koji je dodao kako su s Kinezima već potpisali načelni sporazum o pristupanju. Pekinški klub još se nije igrački popunio, ali zna se da će igrati utakmice u dvorani MasterCard od 18.000 mjesta, gdje se za vrijeme Olimpijskih igara 2008. igrao košarkaški turnir. 

U KHL-u je trenutačno 28 klubova, među njima i zagrebački Medveščak, a izvan Rusije još su Baris iz Astane (Kazahstan), Dinamo Minsk (Bjelorusija), Dinamo Riga (Latvija), Jokerit Helsinki (Finska) i Slovan Bratislava (Slovačka).

Komentara 2

FU
FULL
14:51 08.05.2016.

Informacija za koju se zna još od prošlogodišnjeg Studenog kad je načelno sve dogovoreno obostrano; neće se samo stati na ovom klubu bit će još prinova u jednom klubu sljedeće godine, najvjerojatnije opet iz Pekinga; u principu, Kini je stalo do promocije u KHL-u i oni su tome dali veliki prioritet, novac nije uopće upitan pored odlične infrastrukture koja nije zanemariva, već baza u realizaciji plana. Mi smo i dalje tu gdje jesmo, u "sjeni Velikih", samo zahvaljujući političkoj pozadini i ciljevima smo ove godine opstali u KHL-u. KHL će stvarno izrasti u pravu Europsko-Azijsku svjetsku ligu i potisnuti NHL u "lokalnu" Kontinentalnu "zajednicu", bitka za tržište će biti interesantna u budućnosti?

DH
dalibor.hren
10:06 07.05.2016.

Putovanje će se definitivno isplatiti! Pametnom dosta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije