Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU GA POSLUŠALI

Treneru Lade publika u Ledenoj bila preglasna, tražio da se stišaju!

Medveščak - Lada
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.09.2014.
u 08:20

Medvjedi su pobijedili sa visokih 5:1, s time da su četiri pogotka zabili u posljednjoj trećini.

Stojeće ovacije doživljeli su medvjedi, oduševljenje u Ledenoj dvorani podsjetilo je na trans u milanskoj La Scali nekoć nakon slavnih izvedbi Marije Callas ili Luciana Pavarottija...

Perkovich briljirao

Publika u brlogu bila je gladna pobjeda, a ruska Lada - idealan protivnik za nahraniti ego, doći do druge pobjede u osmoj utakmici. Rezultat 5:1 sugerira apsolutnu dominaciju Zagrepčana, no na ledu je ona započela tek u posljednjoj dionici. Dotad su snage bile izjednačene, po jedan gol zabili su Hutchinson na otvaranju i gustujući Hunkes u drugoj trećini, nakon koje nam je jedan zajedljivi gledatelj, očito frustriran slabim otvaranjem nove sezone KHL-a, dobacio:

- Izgubili bi i od rumunjske Dacie!

Prevario se, jer nova momčad novog plavog trenera Chucka Webera eksplodirala je nakon spomenute dosjetke. Zabijali su domaćini golove toliko brzo u trećoj dionci da spiker nije stigao predstaviti strijelce. Čitao je Andersonovo ime, a zabili su već St. Pierre i Wright iz kaznenog udarca. Kao sjajno pojačanje pokazao se asistirajući Aaron Palushaj, a Perkovich je postavio konačni rezultat, ali i bio prvo ime susreta.

- Napokon nam je išlo sve po planu! - blistao je američko-hrvatski napadač Nathan Perkovich te dodao:

- Redali smo šanse (pucali 39 puta po golu, nap.a) i zabijali ih. Čekaju nas teške utakmice, dvije protiv Slovana, pa zatim SKA, ali ako ćemo ovako igrati, nema straha!

Svjetlovu ugasili svjetlo

Chuck Weber je blistao nakon što je pohvalio društvo u svlačionici:

- Išli smo punom snagom, a ono najvažnije, dečki su ispunili sve što sam im govorio. Pripremili smo Ladi iznenađenje, Pascal Pelletier i Martin St. Pierre igrali su u trećoj navali, jer smo bili uvjereni kako će pritisnuti njihove braniče. Usto, dočekali smo trenutak kada je Rusima igra pala, a imali smo još šansi, tako da je pobjeda mogla biti i veća. Zadovoljan sam, to je to što tražim - kazao je trener.

Ozračje u Ledenoj komentirao je i ruski strateg Sergej Svjetlov.

- Iznenadio nas je ambijent, navijači su vrlo glasni - kazao je trener, koji je za vrijeme svog time-outa kod 5:1 zatražio tišinu u dvorani. Naravno, nije je dobio, grmilo je s tribne, a s rezultatom kojim je Svjetlov otišao iz Zagreba, kao da mu je netko, uz povike "zig-zag" ugasio - svjetlo...

>> Medveščak svladao Ladu i upisao 30. pobjedu u KHL-u

Komentara 2

Avatar ivanvard
ivanvard
18:09 22.09.2014.

Koje bajke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije