Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spengler cup

Trener Medveščaka: Obrana nam je potpuno zakazala!

Medveščak - Baris
Igor Kralj/PIXSELL
28.12.2014.
u 08:42

- Imali smo jako puno šansi zabiti gol. Utakmica je bila 50-50, mogla je otići i na našu stranu - rekao je Dario Kostović

Prvu, povijesnu utakmicu na Spengler cupu, Medveščak neće pamtiti po dobrom rezultatu. Izgubili su od selekcije Kanade s 1:3 (0:2, 0:1). No, nisu medvjedi igrali tako loše kao što rezultat sugerira, naprotiv, bili su ravnopravni veći dio utakmice. Imali su podjednak broj šuteva po golu (Medveščak 24, Kanada 25), no napadači nisu bili precizni, a vratar Heeter imao je lošu večer. Možda ga je omela situacija iz osme minute, kada je napadač Kanade toliko snažno pogodio pakom njegovu kacigu da mu se savinula mrežasta zaštita. Već u prvoj trećini Kanađani su vodili 2:0 golovima Hollowaya (11. minuta) i Giliatija (17. minuta), na 3:0 povisio je Girouxa (22.), a nadu medvjedima donio je gol Pelletierea u 49. minuti. No, više od toga medvjedi nisu mogli...

Problemi sa realizacijom

- Imali smo problema s realizacijom, kada ne zabiješ gol u 10 minuta s igračem više, onda je teško pobijediti. Unatoč porazu, zadovoljan sam borbenošću koju je momčad pokazala, a i bili smo ravnopravni s Kanadom veći dio utakmice, to je velika stvar. No, nisam zadovoljan igrom u obrani, radili smo previše grešaka u tom segmentu igre – rekao je trener Medveščaka Doug Shedden.

No, Medveščak, a i 200-tinjak navijača koji su sinoć bili u rasprodanoj Vaillant Areni u Davosu, mogu biti zadovoljni, jer upisali su se u hokejašku elitu. U biografiju Medveščaka zauvijek će ostati upisano da su nastupili na najstarijem hokejaškom turniru na svijetu, koji se igra još od 1923. godine.

- Imali smo jako puno šansi zabiti gol. Utakmica je bila 50-50, mogla je otići i na našu stranu. Oni su imali sjajnog golmana, a mi svom nismo dali podršku u obrani – rekao je Dario Kostović, koji je s posebnim emocijama igrao u Davosu:

Povratak nakon četiri godine

- Bili su mi prijatelji i obitelj na utakmici, igrao sam u Švicarskoj nakon četiri godine. Lijepo je što sam s 34 godine konačno uspio zaigrati na Spengler cupu.

Novu utakmicu na Spengler cupu Medveščak igra već danas u 20.15 sati, protiv domaćina Davosa.

- Davos je jako brza momčad, vrlo su vješti s pakom – poručio je Shedden.

>> Hokejaši Medveščaka se upisuju u elitu na Spengler cupu

Komentara 1

FU
FULL
11:11 28.12.2014.

Odlična utakmica koju je Medveščak odigrao ove godine, najveći razlog su suci koji su dozvolili igru za razliku od KHL-a ove godine i "čuvenih" pooštrenih pravila dosuđivanja prekršaja s kojima su "upropastili" ovu godinu, najveći ceh plaćamo mi. Utakmicu smo "dobili" s 60%-40% u igri, realizaciju ne zbog nepreciznosti i daljinskih udaraca koji "ni pod razno" nisu mogli ugroziti odličnog kanadskog golmana. Heeter nije kriv ni za jedan gol kao ni obrana, jednostavno su pali zbog preciznosti i jakosti udarca kao i logičkog postavljanja kanadskih igrača kod "odbijanaca" (prvi gol; drugi preciznost+jačina udarca 3cm iznad gornjeg ruba štitnika desne noge), prema tome g. Sheeden budimo malo objektivniji ili pogledajte snimku utakmice ili naučite znanje, svoje ne znanje ne bacajte na igrače. Ovakvu utakmicu sigurno nećemo ponoviti protiv Davosa iz jednostavnog razloga što nemamo stabilni kontinuitet snage samim tim i psihe jer su oscilacije velike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije