Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobjeda medveščaka

Thomas: Opet smo vratili vjeru u doigravanje

Medveščak
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
22.12.2014.
u 23:31

Medveščak je igrao 100. utakmicu u KHL-u, a na svima je nastupio Thomas

Ono što su obećali, to su i ostvarili. Hokejaši Medveščaka navijačima su za Božić poklonili pobjedu protiv Neftehimika (5:3), u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici u Ledenoj.

Da će slaviti pobjedu, bilo je jasno već u 21. minuti jer tada su medvjedi golovima Hedberga, Leina i Beaudoina poveli 3:0. Do kraja su još golove za Medveščak zabili Flood i Björkstrand, dok su strijelci za Neftehimik bili Poligalov, Ivanov i Ribin.

Segal udara kao Steven

Medveščak je tako prekinuo niz od četiri poraza zaredom, a večerašnja utakmica bila je jubilarna 100. utakmica medvjeda u KHL-u. Sada su na omjeru 44 pobjede i 56 poraza.

Vidjeli su navijači u Ledenoj i žestoku tučnjavu Segala i Alševskija. Uspješniji je bio Medveščakov napadač, udarao je u stilu Stevena Seagala. Iako nije zabio gol, junak Ledene bio je i Bill Thomas. Naime, jučer je odigrao 100. utakmicu za Medveščak. Fascinantno je da u sezonu i pol niti jednom zbog ozljede ili bolesti nije propustio utakmicu medvjeda.

– Ovo je dar navijačima za Božić, ali i pobjeda koja momčadi jako puno znači jer vratila nam je vjeru da možemo ući u doigravanje – rekao je Thomas i dodao:

– Znao sam da nisam propustio niti jednu utakmicu u KHL-u, ali iskreno do prije koji dan nisam znao da će mi ovo biti jubilarna stota.

Trener Medveščaka Doug Shedden je kazao:

– Jako sam zadovoljan radom na treninzima u posljednjih nekoliko dana, a to smo prenijeli i na utakmicu. Heeter je bio odličan na golu, Thomas, Björkstrand i Leino bili su odlični u napadu. Ovakvu igru želim na svakoj utakmici. Jedino mi je žao što nismo uvjerljivije pobijedili jer po prikazanoj igri trebalo je biti 5:1 ili 6:1.

Pobjedom se Medveščak osmoplasiranom Torpedu “približio” na deset bodova.

Do kraja 18 utakmica

– Velika je to razlika, ali povežemo li jedan odličan tjedan, bit ćemo itekako u igri, jer do kraja nam je ostalo još 18 utakmica – zaključio je Thomas.

Sljedeću ligašku utakmicu medvjedi igraju tek 4. siječnja, u Ledenoj protiv Slovana, no prije toga čeka ih nastup na najstarijem hokejaškom turniru u svijetu, Spengler kupu u švicarskom Davosu.

Iako će medvjedi biti autsajderi, prednost im je što na klupi imaju Douga Sheddena, čovjeka koji je u sezoni 2012./13. vodio selekciju Kanade do pobjede na Spengleru.

>>Medvjedi žele navijačima dati pobjedu za Božić

Komentara 2

Avatar ivanvard
ivanvard
11:59 23.12.2014.

Dobra pobjeda ali ipak protiv kluba koji je na dnu ljestvice.

FU
FULL
18:22 23.12.2014.

Utakmica-tako-tako, moram priznati očekivao sam puno više ili makar nešto veće razumijevanje kolektivne i individualne igre. Individualno-opet iste greške, individualno "glavom kroz zid" razbijanje njihove plave linije, za to je potrebno puno jače individualno klizanje i puno "uže" vođenje paka; u obrani sporo blokiranje i klizanje s "našim vječitim na tanane kretanjem iza gola" tako da je ni manje ni više nego u zoomiranom Tv-kadru naših pet hokejaša??? za ne povjerovati?? koliko gluposti, dobro da se nisu svi zagrlili i zaplesali "kolo" u bilo kakvoj i čijoj izvedbi?! Za ne povjerovati očima što moram gledati i to 6 godina jedno te isto!!! Svaka čast i takvim "svestranim" trenerima koji to Bože "nešto" znaju i posjeduju "quazi" znanje?? Uskratio bi im licencu promntno ili ih najurio, što dođe na isto. Klizanje i uklizavanje u prazan prostor je bilo pokazano svega oko 35-40% i to najviše u 1/3 utakmice, opet bez izgledne situacije za realizacijom jer se ne koristi komponenta brzog, točnog i kontroliranog serviranja paka i primanja jednog te istog i stavljanja pod kontrolu. Ako u glavi imaš "nacrtnu geometriju" što i kako trebaš raditi onda ćeš to sprovesti u djelo na treningu i utakmici, ako je nemaš? onda je to što jest i kako je, znači "mučenje" na kvadrat sa sobom i kolektivom. "Najbolja" mi je situacija bila u 3/3, kad se situacija ispred gola nije realizirala s pogotkom jer je trebalo pak primiti, smiriti, kontrolirati i zaobići golmana plasirati u praznu mrežicu, ne mi "pametni" idemo radije jedva dotaknuti i pokušati skrenuti pak, jasno u golmana, što bi bilo drugo za očekivat?? U kratko, protiv protivnika za pokazivanje i uvježbavanje svih opcija, djelomično smo iskoristili i to sa sedam dana pauze, to je već znakoviti problem? Bitni su bodovi ali igra??? To je tek problem ako se i ako? izbori doigravanje?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije