Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni spektakl

Team Medveščak na Wings for Life World Run utrci u Zadru

medveščak
Foto: KHL Medveščak
23.01.2015.
u 12:14

Prva dva člana Team Medveščak ekipe su miljenici zagrebačke publike, Bill Thomas i Saša Martinović

Prema mnogima jedan od najnadahnjujućih događaja na svijetu, izazovna utrka koja istovremeno donosi enormnu dozu zabave i zajedništva, svoje će drugo izdanje doživjeti u 2015. godini: 3. svibnja tisuće trkača okupit će se na 35 svjetskih lokacija na šest kontinenata i točno u 13 sati po našem vremenu započeti Wings for Life World Run utrku.

Cilj utrke je podizanje svijesti o ozljedama leđne moždine te prikupiti novac kako bi se unajmljivanjem znanstvenika uložilo u istraživanja liječenja ozljeda leđne moždine koja će jednog dana promijeniti ljudske živote. Ono što je najvažnije jest da u utrci mogu sudjelovati svi, bez obzira na to jesu li redoviti trkači ili početnici koji se trčanjem nikad nisu bavili. Svi su dobrodošli biti dio ovog jedinstvenog događaja, a trkači i sudionici u invalidskim kolicima tog dana trčat će uz bok jedni s drugima.

Hrvatska će ponovno biti dio ovog globalnog spektakla s utrkom koja će i ovaj put startati u Zadru. A uključeni će biti i zagrebački Medvjedi. Budući da je novitet na ovogodišnjoj utrci nastupanje u timovima koji nisu ograničeni na jednu utrku već jedan tim može imati svoje predstavnike na više Wings for Life World Run utrka diljem svijeta, na utrkama će svaki navijač Medveščaka moći i sam postati Medvjed nastupajući u okviru Team Medveščak trkačke momčadi.

Dovoljno je samo da pri prijavi za utrku naznačite Team Medveščak kao tim u kojem ćete nastupati, a vaša 'Wings for Life World Run – Team Medveščak' majica će vas čekati na startu utrke.

Prva dva člana Team Medveščak ekipe su miljenici zagrebačke publike, Bill Thomas i Saša Martinović, koji su se prijavili na utrku sa željom da sportskom borbom i duhom podrže ovaj plemeniti cilj.

- Mislim da je ovo odlična prilika za podizanje svijesti o ozljedama leđne moždine i problemima ljudi koji žive s tim. Upravo zbog toga smo se mi iz Medveščaka odlučili prijaviti, da trčimo za one koji ne mogu – izjavio je Bill Thomas prilikom prijavljivanja na utrku.

- Uzimajući u obzir humanitarni karakter cijele priče, uključivanje u utrku je najmanje što mi sportaši možemo učiniti. Dodatni motiv je što se utrka održava u svibnju u predivnom Zadru gdje je u to doba godine svaki provedeni trenutak, pa makar i uz najveće napore, fenomenalan – entuzijastično je poručio branič Medveščaka Saša Martinović.

>>Odličnom drugom trećinom Medvjedi do vrijedne pobjede

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije