Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Južna Koreja 'razmontirala' potpuno nemoćnu Hrvatsku i zabila sedam komada

Hokej
Igor Kralj/PIXSELL
23.03.2015.
u 17:12

'Ovo je naša realnost, stvarni odnos snaga naše reprezentacija i ostalih u ovoj grupi. Koreja je neusporedivo bolja momčad, njihova je kvaliteta u rangu Graza i Vasasa.'

Hrvatska U18 reprezentacija u drugoj utakmici Svjetskog prvenstva U18 Divizije II Grupe A upisala je poraz od prošlogodišnjeg viceprvaka Koreje. Dvoboj u estonskom Tallinnu nakon 60 minuta igre završio je rezultatom 7:0 (2:0, 4:0, 1:0), a 16-godišnji vratar Hrvatske Leon Hergešić Adamović obranio je čak 50 od ukupno 57 korejskih udaraca na gol, dok je igračem današnje utakmice u redovima hrvatske reprezentacije izabran kapetan Renato Platužić.

Ni drugi dan SP-a za hrvatske reprezentativce nije prošao ništa lakše od prvoga. Puleni izbornika Danijela Kolomba, unatoč želji i borbenosti, bili su potpuno nemoćni protiv Korejaca koji su pokazali potpunu dominaciju na ledu. Hrvatski reprezentativci teško su prolazili kroz obranu Korejaca i dolazili do prilika. Tijekom susreta uputili su 11 udaraca na gol, dok su ih igrači Koreje imali 57. Od tih 57 udaraca, 16-godišnji vratar Hrvatske Leon Hergešić Adamović obranio je čak 50 njih!

"Ovo je naša realnost, stvarni odnos snaga naše reprezentacija i ostalih u ovoj grupi. Koreja je neusporedivo bolja momčad, njihova je kvaliteta u rangu Graza i Vasasa, i sklon sam na žalost pomisliti kako smo  još dobro i prošli. Mogli smo primiti puno više golova. Možda je na ovu utakmicu utjecao i rezultat s Poljskom jer smo se protiv nje dosta potrošili", rekao je izbornik Danijel Kolombo otkrivši da je atmosfera u svlačionici unatoč porazu i dalje pozitivna:

"Svjesni smo tko su nam suparnici, na kojoj oni razini igraju, a na kojoj mi u Hrvatskoj. Znamo što možemo očekivati od svake utakmice, svjesni smo naših realnih mogućnosti ali vođeni smo pozitivnom mišlju i željom ka vrhunskoj i što boljoj igri tako da nas  ništa ne može razočarati niti nam uništiti motivaciju."

Na SP-u je sutra  slobodan dan, a u srijedu će se Hrvatska susresti s Nizozemskom koju je prošle godine pobijedila sa 4:1. No, neće niti u srijedu biti lako budući se na hrvatskom rosteru izmijenio veliki broj igrača. Utakmica počinje u 15:30 sati po našem vremenu.

Golovi: 1:0 J.H. Lee (10), 2:0 B.G. Kim (12), 3:0 H. Lee (29), 4:0 J. Lee (33), 5:0 H. Lee (37), 6:0 J. Lee (38), 7:0 Ahn (59).

Poredak: 1. Koreja 6, 2. Poljska 3, 3. Nizozemska 2, 4. Estonija 1, 5. Velika Britanija 0, 6. Hrvatska 0

>> Po zlato u Eindhoven, a potom u Zagreb stiže hokejaška elita

Komentara 1

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
12:24 25.03.2015.

Jao Bogeca kakav fijasko i kakve balkanske domoljubne muke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije