Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER SHEDDEN:

Imate sreće da igrate u Medveščaku, u Švicarskoj vas navijači ne bi pustili iz dvorane!

Medveščak - Avangard
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
14.12.2014.
u 10:00

- Svi zajedno u sportskom sektoru kluba snosimo odgovornost za takve rezultate - rekao je Fox

Sportski direktor Aaron Fox jedan je od glavnih krivaca za loše rezultate, jer on je selektirao momčad. Prošle je sezone izabrao briljantne igrače, ali ove baš i ne.

- Nisam zadovoljan rezultatima momčadi, očekivao sam puno više od igrača takve kvalitete - kaže Fox.

Tko je najodgovorniji za tako loše rezultate?

- Svakako momčad, ali ne mogu izbjeći dijelom i svoju odgovornost, a i sportskog odjela. S obzirom na kvalitetu igrača, očekivali smo puno bolje rezultate. Momčad koju smo mi u sportskom odjelu odabrali izgledala je na papiru i po statistici savršeno, no ta momčad još uvijek nije došla do punog izražaja na ledu, kao da joj nedostaje više sloge i zajedništva. Smatram da smo statistički, na osnovi preporuka agenata, skauta i stručnjaka, odabrali vrhunske igrače, naravno u skladu s našim proračunom – rekao je Fox i dodao:

- Naravno, ima tu nekih igrača od kojih smo očekivali znatno ili puno više. Od Marka Dekanicha, na primjer. Top golmana iz prošle sezone nije ove sezone pokazao baš nikakvu kvalitetu. On nam je bio ključan nakon odlaska Brusta, no još uvijek nije došao u formu iako svaki dan s njim radimo. Također, tu je i Hutchinson koji je došao u klub kao vrhunski igrač s velikim preporukama i jako dobrim rezultatima od prošle sezone, jedan je od najbolje plaćenih igrača ove sezone, a nije nam donio potrebnu kvalitetu. No, još nisam odustao i neću odustati od ove momčadi, vjerujem u nju.

Znači da niste odustali od play-offa?

- Ne! Šanse još uvijek postoje, sve sada ovisi o momčadi.

Zanimljivo je cijelu tu situaciju u klubu komentirao trener momčadi, Kanađanin Shedden, igračima u svlačionici:

- Imate sreće da igrate u Medveščaku, jer da tako loše igrate u Švicarskoj, navijači vas ne bi pustili iz dvorane, ne biste se baš tako lako šetali gradom. Zbog svega toga, moja vam je poruka: Dečki, razbudite se!

>> Novi poraz: Medveščak u posljednjim minutama primio dva gola

Komentara 12

ST
stormrider
18:20 14.12.2014.

ovo sto pricaju o Hutchinsonu je velika LZ! ja sam upravo iz grada u kojem je Shedden bio trene i Hutchinsin igrac, i veliki sam ljubitelj hockey-a i pratim svaku tekmu od EVZ-Zug, bivseg kluba Shedden-a i Hutchinsona. Shedden nije los, ali je svojim ponasanjem i ispadima kao trener, slicnim manirima kao Mamic razljtio sve ljubitelje Hockey-a u CH. Zbog toga je bio nepodnosljiv i morao je ici, ne zbog rezultata. A Hutchisnon je dosao u Svicarsku misleci, kako ovi neznaju nista i cekaju pametnjakovice kao on. i prevario se, on je doslovc potjeran, zato sto je bio extremno los, bolje receno najlosiji branic u ligi i to jos kao stranac koji je dosao i NHL. Bio je prava katastrofa. Zamislite da klub placa jednog skupog stranca, od kojeg se ocekuje ofenzivni Hockey i davenje dobrih pasova i golova, koji permanentno gubi plocicu u svojoj zoni. tako je lose igrao jedno vrijeme, da ga je Shedden kao suvisnog igraca ostavljao u dvorani kao gledaoca. Ako hocete uspjeh, oslobodite se s

ST
stormrider
18:22 14.12.2014.

oslobodite se sto prije Huchinsona, potjerajte ga iz HR!

FU
FULL
13:41 14.12.2014.

Statistički gledano (kod dolaska igrača) ovogodišnji Medveščak je isti ili za malu nijansu jači od prošlogodišnjeg igra i bolje; ali rezultatski je katastrofa i to iz nekoliko razloga: kao prvi razlog je razlika u pravilima igre a kao drugi nismo napredovali u razvoju igre i to još od EBELL-a, kao treće stvaraju se podjednako šanse ispred gola ali je uvijek potez više zbog neodlučnosti i jednostavnosti u realizaciji, kao četvrto golmani su "slabi" ne zbog njih već neorganizirane obrane i presinga na napadačke igrače na kraju dolazi do jakih šupljina i lakog davanja golova protivnika, kao peto spor i stereotipan napad s slabim individualnim pojedincima; sve skupa to čini razliku u ove dvije godine s dvije različite momčadi od čega se dosta toga odnosi i na prošlu, ni tamo baš nije teklo "med i mlijeko". Uz sve navedeno treneri (koji su se mijenjali) su ostali kod istih koncepcija igre ne vidim nikakav napredak u razvoju igre, možda zbog igrača koji su približno istih gabarita koliko i zbog toga što nisu mogli ili htjeli pokazati i dokazati svoju razliku od svog prethodnika jer su i oni istog limita u razmišljanju i poimanja koncepcije igre. Sve je to uzajamno-povezano kao i novac koji je bitan faktor u stvaranju bitne diferencije u igri. Ovogodišnji Medveščak je psihološki loš kao cjelina, velike su oscilacije od primljenog do postignutog gola a onda s tim i poraz-pobjeda. Može na sve utjecati i velika promjena u roasteru, taj podatak više smatram izgovorom i skrivanjem pravih procjena i istine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije