Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva pobjeda sezone

Suze pa pobjeda za kapetana Letanga, medvjedi opet grizu

14.09.2014., Dom sportova, Zagreb - KHL, 5. kolo, KHL Medvescak - Sjeverstalj Cerepovec. Brandon Segal, Nathan Perkovich. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/2
15.09.2014.
u 09:45

Martin St. Pierre: Čuo sam priče bivših igrača o navijačima Medveščaka, ali ovako nešto nisam doživio nikada u karijeri. Atmosfera je bila fantastična, navijači su nam zaista šesti igrač

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović plakao je na ogradi uz led, cijela Ledena bila je na nogama, a reflektori su bili upereni u Kanađanina koji je zadužio hrvatski hokej. Legendarni kapetan Alan Letang uoči jučerašnje utakmice Medveščaka i Sjeverstalja i službeno otišao u mirovinu, a vrpcu je predao Andyju Murrayu.

– Bilo je jako emotivno, nekoliko puta bio sam na rubu plača dok se u dvorani puštao film o meni. Ma niti u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću ovoliko lijepih stvari doživjeti u Medveščaku. No moja priča u Zagrebu se nastavlja, nadam se da ću kao trener biti barem približno uspješan – rekao je Letang.

A predsjednik Damir Gojanović o Letangu je rekao:

Plakao sam jer sam se sjetio svih lijepih trenutaka koje nam je Alan priuštio. Takvog igrača više nikada nećemo imati.

Utakmica je počela suzama, a završila je smijehom i sretnim licima gledatelja koji su vidjeli prvu pobjedu Medveščaka u novoj sezoni KHL-a.

– Užasno je teško osvajati bodove u ovoj ligi, zato je jako važno da smo seriju domaćih utakmica započeli pobjedom. Ključ pobjede bila je igra s igračem više. U posljednjoj trećini smo malo zastali, ali to je u ljudskoj prirodi. Ponosan sam na dečke kako su odigrali ovu utakmicu – rekao je trener Medveščaka Weber.

Trener tražio votku

Gostujući trener Solovljov na pressici se našalio "je li u ovoj čaši votka?". Kako su igrali njegovi igrači, votka bi mu dobro došla.

– U našoj igri baš ništa nije funkcioniralo – bio je jasan.

Medveščakovac Martin St. Pierre zabio je prvi gostujući gol medvjeda u ovoj sezoni (u 1. kolu u Bratislavi), a jučer i prvi domaći.

– Prvi put ove sezone igrali smo svih 60 minuta. Najvažnije je to što smo igrali trećinu po trećinu, a sada smo se već i priviknuli jedni na druge. No, sada ovu pobjedu moramo staviti po strani i fokusirati se na idućeg suparnika – rekao je St. Pierre, te dodao:

– Jako sam iznenađen kvalitetom lige, nivo igre puno je bolji nego sam očekivao.

St. Pierre je prvi put zaigrao pred zagrebačkim navijačima.

– Nije floskula, navijači su nam stvarno šesti igrač. Čuo sam priče bivših igrača o navijačima Medveščaka, ali tek kada si na ledu i kada to sam iskusiš na koži, shvatiš kolika su podrška momčadi. Nikada u karijeri nisam ništa slično doživio.

Briljirali i bivši medvjedi

Uz Letanga, kojemu je odana velika počast, najsretniji igrač jučer u Ledenoj bio je Nathan Perkovich. Američki napadač burno je proslavio svoj prvi pogodak u sezoni.

– Kako i ne bih, pa posljednji sam put zabio prije godinu dana. Već je bilo frustrirajuće toliko čekati.

Novu priliku za pogodak Perkovich će imati već u utorak, kada u Ledenu stiže Torpedo.

– Sada ćemo lakše igrati, pobjedom smo skinuli pritisak – rekao je Perkovich.

Sjajno je jučer išlo i bivšim medvjedima. Dinamo Minsk srušio je CSKA (3:2), a po jedan gol za Bjeloruse zabili su Linglet i Vesce, dok su Cheechoo i Ellison imali po jednu asistenciju.

>>Medveščak stigao do prve pobjede, sa 5:2 pao je Sjeverstalj

Komentara 3

FU
FULL
16:16 15.09.2014.

Dobra dva igrača su nam stigla (Wright I Palushaj-sad samo čekam komentare na "krvna zrnca" dotičnog????), mlada i perspektivna koji bi eksplozivnošću donijeli efikasniji napad ( dobro nas i koštaju!!). Bit će pozitivnih pomaka ove godine još i te kako, neće na ovom samo stat!

FU
FULL
11:11 15.09.2014.

Dobro je bilo, idemo dalje!

Avatar ivanvard
ivanvard
18:45 16.09.2014.

Najbolji otišli, ostali kante za napucavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije