Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAMPA PRESLABA

Chicago osvojio Stanley Cup treći put u šest godina!

Chicago Blackhawks
Reuters/PIXSELL
16.06.2015.
u 08:39

Slavili su Blackhawksi protiv Lightninga 2:0 i s ukupnih 4-2

Chicago Blackhawksi ponovno su osvojili Stanley Cup! To im je treći uspjeh u zadnjih šest godina, a do njega su stigli pobjedom 2:0 u šestoj utakmici finala protiv Tama Bay Lightninga. Time je serija završila u njihovu korist sa 4-2 i slavlje pred domaćim navijačima, prvo nakon 1938. godine, moglo je početi. Naime, posljednja tri osvajanja naslova (1961., 2010. i 2013.) osvajali su na gostovanjima.

Za treću uzastopnu pobjedu u finalnoj seriji, kojom su Blackhawksi preokrenuli zaostatak od 1-2 nakon prva tri dvoboja u pobjedničkih 4-2, strijelci su bili branič Duncan Keith u 38. minuti te napadač Patrick Kane u 55. minuti. Osim strijelaca, valja izdvojiti i 25 obrana vratara Coreyja Crawforda koji je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Ovo je ujedno i treći naslov za trenera Joela Quennevillea koji je momčad preuzeo u sezoni 2008./2009. te za sedmoricu igrača koji su sudjelovali u sva tri pohoda na Stanley Cup, a to su kapetan Jonathan Toews, vratar Corey Crawford, Patrick Kane, Duncan Keith, Bryan Bickell, Niklas Hjalmarsson i Marcus Kruger.

Najkorisnijim igračem ovogodišnjeg doigravanja jednoglasno je proglašen Duncan Keith.

>> Dvostruki osvajač Gagarina i top strijelac Extralige stigli u Medveščak

Foto: Alcatel

Komentara 1

Avatar Cokolinda
Cokolinda
12:45 17.06.2015.

To Srbende!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije