Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL liga

Sharksi izbacili Kingse u doigravanju

San Jose Sharks
Reuters/PIXSELL
23.04.2016.
u 10:47

San Jose će u drugom krugu igrati protiv pobjednika duela između Anaheim Ducksa i Nashville Predatorsa, a u toj je seriji omjer u pobjedama trenutačno 2-2.

Hokejaši San Jose Sharksa druga su momčad koja je izborila plasman u drugi krug doigravanja u NHL-u ove sezone, a prva u Zapadnoj konferenciji, oni su sa 4-1 u pobjedama izbacili Los Angeles Kingse zahvaljujući 6-3 pobjedi na gostovanju u petoj utakmici. Prije Sharksa plasman u drugi krug dan ranije izborili su igrači Tampa Bay Lightninga koji su na Istoku izbacili Detroit Red Wingse sa 4-1.

Sharksi su se tako "osvetili" Kingsima za ispadanje otprije dvije godine kada su ispustili vodstvo od 3-0 u pobjedama u seriji na četiri pobjede, a potom su Kingsi uspjeli osvojiti i naslov prvaka.

Ove godine Sharski nisu dopustili Kingsima povratak u seriju odigravši odličnu napadačku utakmicu, a iskoristili su i vrlo loš dan inače sjajnog vratara Kingsa Jonathana Quicka. San Jose je poveo sa 3-0 golovima Joonasa Donskoija (1:08), Chrisa Tierneyja (11:21) i Matta Nieta (24:05), no uslijedio je uraganski povratak Los Angelesa koji je prije završetka druge trećine uspio poravnati na 3-3 preko Anžea Kopitara (27:44), Jeffa Cartera (31:26) i Krisa Versteega (36:36). Ipak, u posljednjih 20 minuta Sharski su se uspjeli sabrati, ponovno ih je u vodstvo doveo Donskoi (43:58) i to udarcem kojega je Quick morao obraniti. Joe Pavelski (52:24) je sredinom posljednjeg perioda povisio na 5-3 i praktički riješio pitanje pobjednika, da bi konačni rezultat postavio Melker Karlsson (59:38) pogotkom u praznu mrežu.

San Jose će u drugom krugu igrati protiv pobjednika duela između Anaheim Ducksa i Nashville Predatorsa, a u toj je seriji omjer u pobjedama trenutačno 2-2.

Philadelphia Flyersi uspjeli su po drugi put zaredom svladati najbolju momčad iz ligaškog dijela sezone Washington Capitalse, te smanjiti zaostatak u pobjedama na 2-3. U petak su Flyersi slavili u Washingtonu sa 2-0, a apsolutni junak bio je njihov vratar Michal Neuvirth sa čak 44 obrane. Neuvirth je bivši vratar Washingtona i očito je imao izniman motiv dokazati se u Verizon Centeru. Flyersi su poveli uz veliku dozu sreće sredinom druge trećine kada se udarac Ryana Whitea (27:52) odbio od klizaljke braniča Capsa Taylora Chorneyja i završio u mreži. Neuvirth je nizom bravuroznih obrana čuvao minimalnu prednost sve dok Chris VandeVelde (59:29) pola minute prije isteka vremena nije pogodio prazan gol domaćih za konačnih 2-0. Nevjerojatno zvuči omjer udaraca na kraju utakmice, Washington ih je imao 44, a nije postigao niti jedan gol, dok je Philadelphia postigla dva gola iz samo 11 udaraca.

Philadelphia, koja je na putu ka velikom finalu 2010. godine preokrenula zaostatak od 0-3 u pobjedama protiv Boston Bruinsa, a sada je na pola puta da to ponovi i ove godine protiv Washingtona. Priliku za poravnanje na 3-3 u pobjedama imat će u nedjelju na svom ledu, a ukoliko se to dogodi sedma utakmica igrat će se u Washingtonu u srijedu.

Ispadanja u petak spasili su se i igrači Minnesota Wilda koji su u produžetku kao gosti svladali prve nositelje Zapadne konferencije Dallas Starse sa 5-4 i tako smanjili omjer u pobjedama na 2-3. Gosti su sjajno otvorili utakmicu i poveli sa 2-0 pogocima Mikaela Granlunda (3:32) i Jordana Schroedera (5:16). Domaće je u igru vratio Johnny Oduya (17:18), da bi kapetan Jamie Benn (41:00) nakon točno minute igre u trećoj trećini poravnao na 2-2. Ipak, samo 50 sekundi potom Wild je stigao do novog vodstva zahvaljujući solo-prodoru Nine Niederreitera (41:50). Starsi su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist s dva gola u razmaku od samo 28 sekundi u devetoj minuti treće trećine preko Jasona Spezze (48:28) i Alexa Goligoskog (48:56), te je izgledalo kako će dovršiti posao. No, kapetan Minnesote Mikko Koivu (56:51, 64:55) imao je druge planove, on je prvo 3:09 minuta prije isteka vremena zabio za 4-4, da bi nakon 4:55 minuta igre u produžetku pogodio i za pobjedu, te produžetak sezone svog sastava.

Šesta utakmica ovih suparnika igrat će se u nedjelju u Saint Paulu, a u slučaju pobjede Wilda, odlučujući sedmi dvoboj na programu je u utorak u Dallasu.

Izuzetno važnu gostujuću pobjedu od 2-1 u utakmici koja je trajala gotovo 100 minuta čiste igre u petak ostvarili su New York Islandersi koji su poveli protiv Florida Panthersa sa 3-2. Panthersi i Islandersi su nakon prve četiri utakmice bili poravnati na 2-2 u pobjedama, te su oba sastava znala kolika je važnost petog dvoboja. Sjajni su bili vratari na obje strane, pa su u osnovnih 60 minuta postignuta tek dva gola, goste je u vodstvo doveo Frans Nielsen (13:31), a za domaće je poravnao Aleksander Barkov (41:59). No, Barkov se iz junaka prometnuo u tragičara, jer u osmoj minuti prvog produžetka nije iskoristio kazneni udarac, odnosno Michael Greiss se istaknuo još jednom velikom obranom, da bi pobjednički pogodak za Islanderse postigao "rookie" branič Alan Quine (96:00) nakon točno 16 minuta igre u drugom produžetku. Quine, kojemu je ovo bila ukupno sedma utakmica u NHL-u u karijeri, uputio je snažan udarac u situaciji kada je njegova momčad imala igrača više na ledu i "probio" Roberta Luonga na vratima Panthersa za veliko slavlje. Ukupno je tijekom utakmice upućeno čak 90 udaraca u okvir gola, a postignuta su samo tri pogotka, Greiss je obranio čak 47 udaraca domaćih, a Luongo 40 pokušaja gostiju.

Islandersi će ovu pobjedu pokušati kapitalizirati u nedjelju kada na svom ledu imaju priliku riješiti seriju u svoju korist, dok će Panthersi pokušati gostujućom pobjedom izboriti sedmu utakmicu na svom ledu u utorak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije