Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak u EBEL

Rusi: Medvjedi, nedostajat ćete nam u KHL-u

Medveščak
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
17.03.2017.
u 15:29

Bilo nam je lijepo igrati protiv momčadi s Amerikancima...

Ruski mediji jučer su posvetili poveći prostor Medveščaku i njegovu ulasku u EBEL. Iako su na prvu objavili kako Medveščak izlazi iz KHL-a i odlazi u EBEL, vrlo brzo su se ispravili na osnovi objave koju je medijima proslijedila Služba za medije KHL-a, te najavili da Medveščak potvrđuje EBEL jer mu KHL u ovom trenutku ne može odgovoriti te će, ako Medveščak preda garancije na vrijeme (što isključivo ovisi o ruskim sponzorima), razmotriti sudjelovanje Kluba u KHL-u.

Ubrzo se na ovu temu oglasio i bivši predsjednik lige Aleksandar Medvedev koji je i uveo Medveščak u KHL, a danas je član Savjeta direktora KHL-a.

Nema smisla tek preživljavati

– To nije radosna vijest. Medveščak je imao momčad sastavljenu od sjevernoameričkih hokejaša, te je bio dobar izazov za naše momčadi. Podsjetimo se da je na samom početku Medveščak porazio CSKA s uvjerljivih 7:1. Klub je nastupao i u doigravanju, ali hrvatski biznis nije uspio skupiti dovoljno novca da se klub može dostojno natjecati u KHL-u, a jedva preživljavati nije najbolja opcija ni za jednu momčad uključujući Medveščak – izjavio je Medvedev.

Ruski mediji objavili su i izjavu Medveščakova bivšeg trenera Gordie Dwyera.

– Poznato mi je da Medveščak ima namjeru nastupati u EBEL-u, ali ne mislim da klub nema mogućnost povratka u KHL. Smatram da je projekt Medveščak bio uspješan za ligu, pa se nadam da su i klub i liga zainteresirani za povratak Medveščaka u KHL – rekao je Dwyer.

Uz one koji smatraju kako Medveščak mora izaći iz KHL-a i kako ga treba zamijeniti neki ruski klub (npr. Spartak iz St. Peterburga) ili pak novi klub iz Londona (za koji je upravo većina ruskih medija još nedavno tvrdila kako je Medveščakova franšiza) glasni su i oni koji u svojim izjava i stavovima smatraju kako Medveščak mora ostati u ligi.

Zauvijek će pamtiti CSKA

– Prva Medveščakova sezona u KHL-u bila je zaista izvanredna, a spektakularnu pobjedu nad CSKA u prvoj utakmici s rezultatom 7:1 pamtit ćemo još dugo. Sjajni strani igrači, linija Linglet-Ellison-Vesce, sjevernoamerički stil igre i doigravanje u prvoj sezoni, sve je to bilo prekrasno za gledati. Osim toga, Hrvati su u ligu donijeli najbolju pjesmu kojom su slavili golove - “Serbus dragi, Zagreb moj“. Zbogom, Medveščak, nećemo te zaboraviti. Na početku si bio sjajan, pobjeđivao si financijski kudikamo moćnije momčadi s AHL-ovcima kupljenim za svega nekoliko kopjejki. Oduševljavao si navijačima koji neumorno pjevaju i skandiraju „Medveščak, Ale“ i „Zig-Zag, Medveščak“ i zabavnom pjesmom Serbus Dragi Zagreb Moj, koja se orila dvoranom kad bi medvjedi zabili gol – napisao je novinar Sport Expressa Igor Eronko.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

>>Gojanović potvrdio: Medveščak će sljedeće sezone igrati u EBEL-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije