Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskusni Slovenac

Rodman novo pojačanje Medveščaka!

marcel rodman
Foto: Saša Despot/Žurnal24/PIXSELL
30.05.2014.
u 13:26

Slovenski reprezentativac će 2014./2015. sezone debitirati u Kontinentalnoj hokejskoj ligi.

Marcel Rodman još je jedno novo ime koje se priključilo Medveščaku za sezonu 2014./2015., stoji na internetskim stranicama kluba. Iskusni slovenski reprezentativac igra na poziciji napadača te se odlično snalazi kako na centru, tako i na desnom krilu.

''Marcel Rodman je igrač vrhunskog karaktera. S obzirom na njegovu visinu i klizačke sposobnosti moći će za nas odigrati i ključnu ulogu u obrani'', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox dodavši:

''Marcel se veseli što će imati priliku dokazati da može igrati na KHL razini. A nas raduje činjenica da ćemo u svojim redovima imati igrača iz susjedne zemlje upravo zbog velikog broja naših navijača iz Slovenije!''

Marcel Rodman (1981.) dobro je poznat navijačima Medveščaka još iz vremena kada su Medvjedi igrali EBEL. Napadač iz Jesenica, koji je 2001. bio 282. izbor na NHL draftu od strane Boston Bruinsa, od 2009./2010. sezone do 2011./2012. navraćao je u Brlog s Vienna Capitalsima čija je, zajedno s mlađim bratom Davidom, bila važna napadačka karika. Marcel je dres Capitalsa nosio četiri godine, od toga tri zaredom, te je postizao između 30 i 45 bodova po sezoni. U EBEL-u je sveukupno proveo osam sezona (378 utakmica, 132 gola, 227 asistencije) te je osim Capsa, nosio dres Graz 99ersa te svog matičnog kluba Jesenica. Marcel je upravo s Jesenicama i potpisao prvi profesionalni ugovor 2001./2002. nakon što je kao junior tri godine brusio hokejski zanat u Sjevernoj Americi u juniorskim ligama OPJHL i OHL.

Protekle dvije sezone slovenski je napadač proveo u Njemačkoj gdje je 2012./2013. igrao za Bietigheim Steelerse (45 utakmica, 67 bodova) s kojim je osvojio naslov Njemačke druge lige, a 2013./2014. za prvoligaša Schwenninger Wild Wings (39 utakmica, 14 bodova). No, to mu nije bilo prvi put da je zaigrao u Njemačkoj. Sezone 2003./2004. igrao je za DEL klub Krefeld Pinguine.

Marcel je i dugogodišnji reprezentativac Slovenije. Debi za seniorsku reprezentaciju imao je 2001. godine na Svjetskom prvenstvu Divizije I. Tijekom karijere nastupio je na 13 svjetskih prvenstava, što Elitne skupine što Divizije I, ima pet zlatnih medalja  i jednu srebrnu sa SP Divizije I, a ove godine je imao čast po prvi put nastupiti na Zimskim Olimpijskim igrama koje su u veljači održane u Sočiju te je u pet utakmica ostvario 2 boda – 1 gol i 1 asistenciju.

>>Medveščak će igrati na najprestižnijem hokejaškom turniru u svijetu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije